Subscriu-te
,

El pianista José Menor i el guitarrista Rafael Aguirre, caps de cartell del festival Concerts d’Aro 2018

Els Concerts d’Aro, a Santa Cristina d’Aro, arriben enguany a l’onzena edició presentant una programació de música de cambra, piano i veu amb novetats importants quant al format i als objectius principals. Així, en la presentació de l’esdeveniment, el 22 de maig passat, el director artístic del festival, Pedro Socías, va remarcar la voluntat de “créixer de manera sostinguda en públic i impacte, però sense renunciar al tret que ens ha fet singulars i que és l’aposta ferma per la música de cambra, que s’expressa en un nombre de concerts estable i de qualitat”. Per la seva banda, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, Josep Xifra, va manifestar que “aquest festival és una referència dins i fora del municipi i enguany enllaça amb altres agents importants a Santa Cristina com són l’Escola Municipal de Música, que celebra el seu desè aniversari, o l’Espai Ridaura, un equipament clau per a la vida cultural de Santa Cristina”. El director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, també va destacar la vitalitat dels festivals empordanesos, especialment d’aquells que com Concerts d’Aro reimpulsen la seva activitat després d’uns anys inicials de consolidació del model i de la seva singularitat.

Rafael Aguirre i Nadège Rochat

El festival consta de quatre concerts –els dies 17, 20 i 27 d’agost i 3 de setembre– a l’Església Parroquial de Santa Cristina d’Aro, d’acústica excel·lent. Enguany l’iniciarà el guitarrista malagueny Rafael Aguirre, únic guanyador de fins a tretze primers premis internacionals (entre els quals destaca el Concurs Tàrrega i el Pro Musicis de Nova York). Aguirre farà duo amb la violoncel·lista francosuïssa Nadège Rochat, amb un programa que estan portant en gira per Europa amb gran èxit de crítica i públic. Continuarà un dels plats forts del festival, el pianista José Menor, que està de gira internacional gràcies al seu reconegut enregistrament sobre l’obra pianística d’Enric Granados, però que en aquesta ocasió interpretarà obres de Messiaen, Albéniz i Liszt.

Trio Rodin. © Merlijn Doomernik

El seguiran les actuacions del Trio Rodin (format per Carles Puig, violí; Esther García, violoncel; Jorge Mengotti, piano), amb un repertori especialment divers per a trio clàssic amb piano, i una darrera proposta més de proximitat, amb les veus del Quartet Catalinka (format per la soprano Anna Bobrik, la mezzo Vera Krasnoperova, el baix-baríton Daniel Morales i el tenor Josep Camós), amb un programa de polifonia russa i música tradicional catalana.

Quartet Catalinka

Com a novetat d’aquesta edició s’estableix una major col·laboració amb entitats del municipi traçant vincles amb l’Escola Municipal de Música de Santa Cristina, que celebra el desè aniversari, i sempre en coordinació amb l’Ajuntament, que és el patrocinador principal. És per aquest motiu que Concerts d’Aro programarà dues activitats prèvies als concerts del festival. Una que tindrà lloc avui mateix, dijous 24 de maig, a la Sala Miquel Martí i Pol de la Fundació Valvi, a Girona, amb un concert comentat pel periodista de Catalunya Música Albert Torrens, que explicarà els detalls de la programació de Concerts d’Aro amb el contrapunt musical del violoncel·lista català Pau Codina. I el dimecres 6 de juny, a l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro tindrà lloc un concert extraordinari amb motiu del desè aniversari de l’Escola Municipal de Música, amb l’orquestra, el cor i l’ensemble de la Universitat de Portsmouth (Anglaterra), seguit per una classe magistral sobre improvisació a càrrec del pianista Carles Marigó. Finalment, el 10 d’agost el periodista musical i divulgador Joan Vives oferirà una conferència entorn del compositor Claude Debussy.

El pressupost de Concerts d’Aro se situa entorn dels 30.000 euros, un 30% més respecte l’any passat. Més informació en aquest enllaç.

Imatge destacada: José Menor. © Ricard Alonso

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter