Subscriu-te
,

El Pòdium Internacional Matadepera presenta quatre concerts temàtics amb alguns dels millors solistes i músics de cambra joves del país

podiums_Matadepera

Ahir dilluns, 29 de juny, va començar el Pòdium Internacional Matadepera –amb un assaig obert a l’Aula Magna del Conservatori del Liceu de Barcelona– que fins al proper diumenge, 5 de juliol, i per segon any consecutiu, té lloc a redós del Festival Internacional de Música de Matadepera, integrat en una nova generació de festivals de música de cambra sorgits a Catalunya amb caràcter innovador i voluntat d’actualitzar el model de concert tradicional. Organitzat per un conjunt de músics formats a Catalunya que aprofiten la seva experiència com a participants en diversos festivals europeus, el Pòdium dóna cabuda a alguns dels millors solistes i músics de cambra joves.

El violinista Josep Colomé
El violinista Josep Colomé

Així, reuneix el talent interpretatiu de músics com els violinistes Josep Colomé o la germanocoreana Byol Kang, els violes Malte Koch i Isabel Villanueva, el violoncel·lista Pau Codina, el pianista Enrique Bagaría, la flautista Guro Pettersen, la soprano Elena Copons o l’arpista Anna Quiroga, tots ells liderats per la pianista Katia Michel i el violoncel·lista Peter Schmidt, ànimes del Pòdium i autèntics impulsors. El Pòdium presenta un cicle de quatre concerts connectats programàticament per l’emoció i combina obres de referència del repertori cambrístic amb descobriments contemporanis.

L’arpista Anna Quiroga. © Joan-Antoni Ferran
L’arpista Anna Quiroga. © Joan-Antoni Ferran

El Pòdium segueix la iniciativa de trobades com el Podiumfestivalen de Haugesund a Noruega, que, gràcies al seu èxit, ha inspirat la creació de diverses rèpliques, com el Pòdium Festival Esslingen a Alemanya (guardonat amb diversos premis internacionals), el Pòdium Festival a Islàndia i el Pòdium Festival Mödling a Àustria i que continua inspirant la creació de nous festivals en altres països. A Catalunya, el cicle Músics en Residència d’Alella ofereix des de fa sis anys, en plena sintonia amb el Pòdium, una programació de gran qualitat.

La viola Isabel Villanueva
La viola Isabel Villanueva

D’altra banda, l’objectiu de la col·laboració del Pòdium amb el Conservatori del Liceu és donar a conèixer el projecte Cat.Cambra, que entrarà en funcionament a partir de la temporada 2016-17 i que treballarà entre quatre i sis programes temàtics singulars i de gran interès artístic. Per presentar el projecte Cat.Cambra, els músics que n’impulsen la creació –la violinista Helena Satué, el violoncel·lista Peter Schmidt i la pianista Katia Michel– han escollit el magnífic Sextet per a dos violins, dues violes i dos violoncels núm. 1, en Si bemoll major, op. 18 de Johannes Brahms.

Els concerts del Pòdium seran els dies 1, 2, 3 i 5 de juliol a la Sala d’Actes del Casal de Cultura de Matadepera (preu, 10 euros). S’ofereix un abonament als quatre concerts.

Per a més informació i detall dels programes dels concerts: http://podiuminternacionalmatadepera.weebly.com.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter