Subscriu-te
,

El Primer Palau celebra l’edició del 25è aniversari amb el debut de sis joves músics

El certamen, a mig camí del concurs i el cicle de concerts i que compta des de fa vint anys amb el patrocini de Mitsubishi Electric, segueix creixent amb la interpretació del Concierto de Aranjuez com a cloenda, un concert commemoratiu amb intèrprets destacats que hi van debutar i l’obertura de la convocatòria a músics de la Unió Europea.

Impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, el cicle El Primer Palau enceta el proper dimecres 16 de setembre una nova edició que donarà l’oportunitat a sis joves intèrprets de música clàssica de debutar a la sala de concerts modernista. Així, la iniciativa s’ha consolidat com una de les plataformes més sòlides que els joves músics poden trobar per gaudir de les primeres experiències de concert amb les màximes condicions de rigor i professionalitat, alhora que esdevé un aparador de l’excel·lència musical de les generacions emergents de joves intèrprets.

Enguany debutaran al Palau el violinista barceloní Miquel Muñiz (16 de setembre), el pianista de Sagunt Jorge Tabares (23 de setembre), la violoncel·lista granollerina Mariona Camats (23 de setembre), la soprano tarragonina Mireia Tarragó i la flautista de Zamora Gala Kossakowski (30 de setembre) i la violista madrilenya Cristina Cordero (7 d’octubre). Malgrat que la convocatòria s’havia obert per primera vegada a músics de la Unió Europea, les restriccions en la mobilitat internacional motivades per la COVID-19 no permetran actuar en aquesta ocasió al clarinetista portuguès Sérgio Pires i l’Orion Trio –procedent d’Hongria–, que havien estat seleccionats per participar en aquesta edició.

A més del debut a la sala modernista en condicions professionals, el cicle ofereix un primer premi de 5.000 euros, un segon de 2.500 euros i dos accèssits de 1.250 euros cadascun. A més, Catalunya Música atorgarà un premi que consistirà en l’enregistrament d’una maqueta professional i en la seva promoció nacional i internacional, Joventuts Musicals de Catalunya premiarà el millor intèrpret d’obra d’autor català amb la participació al circuit Xarxa de Músiques a Catalunya i la Confederación de Juventudes Musicales de España inclourà un premiat a la seva Red de Músicas. D’altra banda, un jurat format per una representació de la crítica musical de Barcelona atorgarà el Premi de la Crítica, dotat amb 1.000 euros per a la compra de material musical.

Com és habitual, el cicle s’articula en quatre concerts i un concert de cloenda, que tindrà lloc el dijous 19 de novembre i en què es repartiran els premis als guanyadors i hi actuarà el guitarrista Luis Alejandro García Pérez, guanyador del Premi El Primer Palau 2019. El guitarrista canari, al costat de l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Xavier Puig, interpretarà un programa que inclourà la Suite Platero y yo d’Eduardo Sainz de la Maza i el Concierto de Aranjuez de Joaquín Rodrigo, obra de la qual es commemora enguany els vuitantè aniversari de l’estrena al Palau. Els concerts tenen un preu únic de 15 euros i el de cloenda es retransmetrà per streaming a través del canal www.palaudigital.cat.

Al llarg d’aquests vint-i-cinc anys, han passat pel cicle i concurs El Primer Palau un total de 283 joves músics. Per celebrar l’aniversari, el 17 de maig de 2021 tindrà lloc al Petit Palau el concert commemoratiu amb alguns dels intèrprets que hi han participat, com Elisabeth Franch, Ona Cardona, Esther Pinyol, Ferran Carceller, Marta Puig o el Quartet Gerhard, amb un programa integrat majoritàriament per obres de Marc Timón, compositor convidat de la temporada del Palau de la Música. A més, excepcionalment, aquesta temporada el Palau ha programat a la seva temporada més d’una vintena de músics solistes i formacions de cambra que han passat per El Primer Palau, com Javier Perianes, el Quartet Quiroga, Juan de la Rubia, Daniel Ligorio, Arnau Tomàs (membre del Quartet Casals) o Josep-Ramon Olivé, entre d’altres.

La convocatòria d’El Primer Palau 2021, corresponent a la vint-i-sisena edició del cicle és oberta per als músics de la Unió Europea fins al 20 de gener de 2021.

Imatge destacada: Luis Alejandro García Pérez durant la seva actuació al cicle El Primer Palau 2019. © Eva Guillamet

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter