Subscriu-te

El Primer Palau torna al Palau de la Música Catalana amb una àmplia oferta musical

Xavier Larsson en l'actuació prèvia a la presentació del cicle El Primer Palau

El cicle El Primer Palau torna aquesta tardor al Palau dela Música oferint al públic la possibilitat de descobrir nous talents emergents. Aquest cicle de concerts permet debutar a l’escenari modernista a un grup de joves intèrprets que es troben al llindar de la professionalitat i que, prèviament, han estat seleccionats entre un nombrós grup de sol·licituds. 

La convocatòria s’ha presentat en roda de premsa aquest matí i s’ha gaudit de l’actuació oberta al públic –ala Plaçadel Palau dela Música Catalana– de Xavier Larsson, saxofonista, guanyador del segon premi de l’edició anterior i Premi dela Crítica.

Aquesta temporada 2011-12, la setzena edició del cicle El Primer Palau es distribueix en quatre concerts de cambra i un d’orquestra –el concert de guanyadors–, amb un repertori ampli i plural (dels grans romàntics fins als clàssics del segle XX, sense obviar compositors catalans com Albéniz, Toldrà, Montsalvatge i Guinjoan). En aquest conjunt de propostes musicals destaca també una participació instrumental representativa i contrastada (dos pianos, dos violins, clarinet, oboè, un quintet amb piano i un duo d’acordions).

El cicle, impulsat per la Fundació OrfeóCatalà-Palau de la Músicai patrocinat per Mitsubishi Electric, s’estrenarà el proper 29 de setembre, continuarà els dies 6, 19 i 26 d’octubre i es tancarà el 24 de novembre amb un concert de cloenda a càrrec de la guanyadora del Premi El Primer Palau 2010, la violoncel·lista Beatriz Blanco. Aquest últim concert també inclourà el veredicte del jurat del concurs del cicle i el lliurament de premis als guardonats.

Tots els concerts començaran a les 19.30 h, excepte el de clausura, que ho farà una hora més tard, i les entrades, que ja són a la venda a les taquilles del Palau, per telèfon trucant al 902 442 882 i per Internet al web www.palaumusica.cat, tenen un preu de 13 euros per a cadascun dels concerts.

El Primer Palau és un concepte de cicle de concerts i concurs molt apreciat pels joves intèrprets, que així tenen la possibilitat de fer el seu debut al Palau dela Música, adquirir rodatge professional i optar a un premi que els acredita en l’inici de la seva trajectòria professional. Prova d’això és l’increment del nivell qualitatiu dels participants en les darreres edicions del cicle, obert a músics nascuts o residents a l’Estat espanyol a partir de l’any 1984.

Enguany el jurat estarà format per cinc especialistes en l’àmbit musical, com són el clarinetista i compositor Joan Albert Amargós, el pianista Josep Colom, el violinista Corrado Bolsi, l’oboista Ferran Torrent i Lluís Millet com a secretari del jurat.

Els joves intèrprets opten a guanyar diferents premis: el Premi El Primer Palau, que està dotat amb 6.000 euros, ofert pel patrocinador del cicle, Mitsubishi Electric; a més, si el jurat ho considera oportú, es podrà concedir un segon premi dotat amb 3.000 euros i dos accèssits dotats cada un amb 1.500 euros. D’altra banda, un jurat format per una representació de la crítica musical de Barcelona atorga també el Premi dela Crítica, que està dotat amb 1.000 euros destinats a comprar material musical.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter