Subscriu-te

El Qvixote Quartet, al cicle Intèrprets Catalans al Palau

Qvixote Quartet

El proper dijous, 28 de febrer (20.30 h, Petit Palau), té lloc el segon concert del cicle Intèrprets Catalans amb el Qvixote Quartet, considerat un dels quartets de corda emergents més actius i amb més projecció; està format per Maria Sanz (violí), Daniel Cubero (viola), Amat Santacana (violoncel) i Helena Satué (violí), que s’ha incorporat recentment a la formació. D’aquest concert es poden destacar dos aspectes importants per al grup: d’una banda, la presentació de Satué com a membre estable i, de l’altra, la interpretació d’una obra recentment descoberta del compositor català del segle XVIII Pedro Santamant, el Quartet en Mi bemoll major. Es creu que Pedro Santamant, compositor fins ara gairebé desconegut, es va formar a l’Escolania de Montserrat i que també va rebre lliçons del pare Antoni Soler al monestir d’El Escorial a partir de l’any 1765. Completaran el programa el Quartet en Fa major de Maurice Ravel i el Quartet en La menor, op. 41 núm. 1 de Robert Schumann.

El Qvixote Quartet va néixer l’any 2006 i ben aviat va ser guardonat en diferents concursos nacionals –primers premis als concursos Josep Mirabent i Magrans de Sitges (2007) i Montserrat Alavedra de Terrassa (2008)– i internacionals –Premi Thomastik Infeld al millor grup de cambra de L’Acadèmia Viena-Praga­-Budapest (2008). La seva trajectòria interpretativa començà a nivell estatal gràcies a les gires de Joventuts Musicals d’Espanya i ha continuat per diferents festivals i auditoris a Europa i l’Amèrica Llatina. L’any 2008 va entrar a formar part de l’European Chamber Music Academy, on els seus membres es van instruir en l’art del quartet de corda amb prestigiosos especialistes.

En l’aspecte docent, sovint imparteixen classes a la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC). També han estat convidats personalment pel mestre J. A. Abreu per col·laborar amb el Sistema de Orquestas Infantiles y Juveniles, a Veneçuela, tot oferint concerts i classes magistrals arreu del país. Entre els seus darrers projectes destaquen la primera interpretació moderna d’obres de Gaetano Brunetti i del compositor català Pedro Santamant.

Aquest segon concert del cicle Intèrprets Catalans al Palau té una entrada única d’11 euros. Per a més informació: http://www.palaumusica.cat/ca/.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter