Subscriu-te

El San Miquel Mas i Mas Festival 2013 avança cartell i venda d’entrades amb descomptes

 

La cantant Imany, protagonista el cartell de l’11è San Miguel Mas i Mas Festival
La cantant Imany, protagonista el cartell de l’11è San Miguel Mas i Mas Festival

L’11è San Miguel Mas i Mas Festival, que enguany se celebrarà del 26 de juliol a l’11 de setembre a la ciutat de Barcelona i amb el gruix d’actuacions durant el mes d’agost, anuncia els primers concerts i obre la venda d’entrades amb descomptes especials fins al 19 de maig a través del seu web: www.masimas.com/festival.

El Palau de la Música Catalana es mantindrà com a seu dels concerts d’inauguració i cloenda. Així, el primer concert del Festival (26 de juliol) serà a càrrec de les cantants Imany i Sara Pi, les dues dones que han revolucionat l’escena pop-soul, tant internacional com nacional. El concert suposa la presentació a Barcelona de l’artista afroeuropea Imany –que amb el seu disc The Shape of a Broken Heart ha batut rècords de vendes a diferents països del continent– i la posada de llarg de Sara Pi –que amb el seu treball Burning s’ha revelat com la princesa del pop amb referències al soul i la música brasilera. El concert de cloenda (31 d’agost) serà a càrrec de la parella jazzística formada per Andrea Motis i Joan Chamorro, que presentaran una producció única i irrepetible creada expressament per al Festival, “Andrea Motis i Joan Chamorro & Friends”.

Un altre dels noms propis és el d’Hermeto Pascoal, autèntica llegenda de la música brasilera que fa més de 15 anys que no visita Barcelona i que oferirà un concert antològic a la sala Apolo (29 de juliol). També la sala Apolo acollirà una altra formació històrica i singular, la Sun Ra Arkestra (21 d’agost), que exposarà les credencials del jazz còsmic i llibertari amb Marshall Allen al capdavant, un dels membres fundadors.

Pedro Iturralde presentarà, en formació de quartet, la seva obra “Etnofonías” al club Jamboree
Pedro Iturralde presentarà, en formació de quartet, la seva obra “Etnofonías” al club Jamboree

La sala Jamboree farà honor a la seva pròpia història i acollirà el retorn a Barcelona, després de 18 anys, del pioner del jazz a Espanya, el mestre Pedro Iturralde (27 i 28 de juliol). El saxofonista, que té com a norma només actuar a teatres i auditoris, ha fet una excepció en el cas del Jamboree per presentar en quartet la seva obra Etnofonías. L’escenari d’aquest club també rebrà la visita d’una altra llegenda viva del jazz com és el saxofonista Lou Donaldson (1 i 2 d’agost).

Entre els concerts especials del cartell sobresurt el que oferirà la Banda Municipal de Barcelona a la plaça del Rei sota la direcció de Salvador Brotons (31 juliol). De caràcter gratuït, aquest concert vol rememorar l’audició que va oferir en aquest mateix espai l’any 1925 la Banda i a la qual va assistir el compositor Richard Strauss, que poc després l’acabà dirigint. Aquest concert de la Banda Municipal de Barcelona donarà el tret de sortida a la programació dels 30 Minuts de Música al Museu, un cicle que oferirà actuacions de cambra cada dia del mes d’agost al MUHBA (Museu d’Història de Barcelona). La proposta “Lied català i sarsuela catalana”, a càrrec de la soprano Beatrice Jiménez, el tenor Albert Deprius i el pianista Ricardo Estrada (1 d’agost), serà la primera del cicle en aquest format de 3 sessions de mitja hora de durada.

Pel que fa al cicle Palau 30’, el concert inaugural –a la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català del Palau de la Música Catalana– serà a càrrec de Niño Josele & Joan Díaz + Pau Lligadas (1 d’agost). Per la seva banda, i amb el mateix concepte dels 30 minuts, la sala Tarantos presentarà l’espectacle Aroma flamenco amb Zambullo i Fabi al cante, José de Mode al cajón i Sergio Aranda i Lucía Álvarez la Piñona al ball.

Finalment, una actuació extra del Festival i de caràcter commemoratiu és el “Concert Onze de Setembre”, que se celebrarà a L’Auditori (11 de setembre), a càrrec de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i l’Orfeó Català, sota la direcció de Xavier Puig i amb la participació del pianista Albert Guinovart.

Aquest és l’avanç d’un programa molt més ampli que inclourà altres concerts especials, homenatges i propostes exclusives i que acollirà un total de 90 produccions musicals, unes 400 actuacions i la participació de més de 500 músics. Així, la resta del cartell del Festival es presentarà en una roda de premsa el dijous 13 de juny.

Els concerts inaugural i de cloenda es posen a la venda a partir del 25 d’abril amb promocions especials que poden arribar a més del 50% de descompte, a través de Let’s Bonus. El “Concert Onze de Setembre” a L’Auditori sortirà a la venda el dia 30 d’abril, amb una promoció especial a través de Let’s Bonus de més del 50% de descompte, mentre que la resta de concerts que s’avancen en aquest comunicat també s’oferiran a través d’aquesta plataforma a partir del dia 26 d’abril i fins al 19 de maig. Més informació: www.masimas.com/festival.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter