Subscriu-te

El saxofonista Joan Martí-Frasquier grava a Bulgària una obra d’Albena Petrovic-Vratchanska

El saxofonista Joan Martí-Frasquier va actuar com a solista amb la Sofia Philharmonic el 13 d’abril passat al Bulgària Hall, de la capital búlgara, on va interpretar i gravar per a la Ràdio Nacional de Bulgària el Concert per a saxòfon baríton, piano i orquestra de corda d’Albena Petrovic-Vratchanska, un concert dedicat al saxòfon baríton, instrument del qual no es solen veure aquest tipus de composicions. Precisament Joan Martí-Frasquier va realitzar l’estrena absoluta d’aquesta obra a Luxemburg el 19 de juny de 2018. Aquest concert a Sofia, dirigit per Plamen Djouroff, també va incloure al programa el Lamento en memòria d’Alexander Tanev de Borislava Taneva i l’Stabat Mater de Giovanni B. Pergolesi, amb la soprano Vera Girginova, la mezzosoprano Daniela Panchevska i la compositora i pianista Borislava Taneva, com a altres solistes convidades.

Amb aquest concert Martí-Frasquier reforça la seva relació amb el públic búlgar, així com la col·laboració amb la compositora Albena Petrovic-Vratchanska, de la qual el 2018 va interpretar a Bulgària dues òperes de cambra, The lovers i The jeaulousy. Aquestes obres es van presentar a l’Òpera Estatal d’Stara Zagora i en totes dues el saxòfon té un paper destacat. La col·laboració entre tots dos es va iniciar el 2016 amb l’encàrrec i posterior estrena de Dreamlover per a saxòfon baríton sol, que Martí-Frasquier ha tocat en nombroses ocasions en diversos països.

També, en la seva estada a Sofia, tot desenvolupant la vessant pedagògica, així com el compromís amb l’instrument, el saxofonista va participar en una trobada internacional de composició en què va presentar el saxòfon baríton als compositors participants en el curs de composició. La reunió va tenir lloc l’11 d’abril a l’Acadèmia Nacional de Música Pancho Vlagigerov de Sofia, amb una classe magistral de tècniques de composició de música contemporània per a saxòfon baríton.

Imatge destacada: Joan Martí-Frasquier. © Jesús Llongueras (foto d’arxiu)

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter