Subscriu-te

Els 45 anys de l’SCIC amb l’estrena de la cantata ‘Set dies que van canviar el món’

La darrera Trobada General de l’SCIC, l’any 2007, amb l’estrena de la cantata ‘Flor d’escarabat’ de Carles Santos

Aquest any 2012 s’esdevé el 45è aniversari del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC). Són diversos els actes que es preparen per a la celebració, entre els quals podem destacar l’organització de la 45a Trobada General de l’SCIC amb l’estrena de la cantata Set dies que van canviar el món, amb música d’Antoni Ros Marbà (que ja hi va compondre les cantates Tirant lo Blanc i Un concert desconcertant) i lletra de Ramon Solsona (Premi Sant Jordi de novel·la 2010).

La Trobada General –que reuneix tots els cantaires de totes les corals de l’SCIC– s’esdevé el diumenge 13 de maig al Palau Olímpic de Badalona (18 h), i hi intervindran 3.000 cantaires entre 7 i 16 anys de 115 corals. A la primera part s’interpretaran Cànon del molí de Francesc Vila; les cançons populars La ploma de perdiu (arranjament d’Ernest Cervera) i Els contrabandistes (arranjament de Marta Tarridas, amb Efrem Garcia al piano) i també I el vent deixava de J. M. Guix i Aguilar (sobre un poema de Joan Salvat-Papasseit); totes les obres sota la direcció de Núria Batet i Gemma Ruiz. Aquesta part acabarà amb la “cançó sorpresa”, enguany Som un país petit, sobre un poema de Joan Margarit, composta per Josep Vila i Casañas, que també dirigirà els cors.

A la segona part s’estrenarà Set dies que van canviar el món, cantata per a cor, solista, narrador i orquestra, amb la JONC Filharmonia, i amb la participació de la cantant Nina com a solista, l’actor Pep Jové com a narrador, i Pep Callau com a presentador; tots sota la direcció de Manel Valdivieso.

Les partitures de la cantata Set dies que van canviar el món i de les cançons de la primera part del concert ja estan editades; així com l’enregistrament de la cantata (el passat febrer) pel Cor de l’SCIC –un cor de convocatòria que es crea cada vegada que cal enregistrar un projecte determinat–, en aquesta ocasió format per més de 100 cantaires de les corals Rierol, Gatzara, L’Espinguet, L’Esquitx, CVB Terrassa i Cor de Músic. Aquest compacte serà a la venda el mateix dia de la trobada.

L’SCIC és una federació que té com a finalitat coordinar les activitats de les corals que en són membres, fomentar la pràctica del cant coral infantil, vetllar per la seva qualitat, afavorir el repertori coral infantil i ajudar perquè sigui un element fonamental en la formació dels infants.

Les entrades per a la Trobada General d’enguany tenen un preu únic de 10 euros i es poden adquirir amb antelació a través del Telentrada (902101212, www.telentrada.com) o bé el mateix dia del concert al Palau Olímpic de Badalona. Més informació a: www.scic.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter