Subscriu-te
,

Els cors residents del Teatre Auditori de Granollers presenten la temporada 2021-22

El Veus-Cor Infantil Amics de la Unió, el Cor Jove Amics de la Unió i el Cor de Cambra de Granollers, tots tres cors de la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers residents al Teatre Auditori de Granollers, presenten aquesta temporada 2021-22 onze produccions –cinc de les quals en coproducció amb el Teatre Auditori–, una òpera infantil i altres concerts d’èxit dels quals també es podrà gaudir a diverses poblacions catalanes, així com col·laboracions amb el Gran Teatre del Liceu, l’Auditori de Barcelona o el Palau de la Música Catalana.

El Veus-Cor Infantil Amics de la Unió, que dirigeix Josep Vila i Jover, farà tres col·laboracions amb el Gran Teatre del Liceu: una versió escenificada del War Requiem de Britten, el Conte de Nadal d’Albert Guinovart per cinquè any consecutiu, amb l’Orquestra del Liceu, i com a cor de veus blanques a l’òpera La dama de piques de Txaikovski. A l’Auditori de Barcelona oferirà la producció A ceremony of carols, estrenada l’any passat, en què el cor interpreta quatre blocs d’obres que transcorren des del cant gregorià fins al més contemporani estil de Bernat Vivancos, amb una obra, L’ametller, arranjada expressament per al cor; la producció farà gira per Sant Boi de Llobregat, Mataró i Vilanova i la Geltrú. També Somnis de músic, al costat dels Alevins de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, un programa amb fragments d’El somni d’una nit d’estiu de Felix Mendelssohn que ja es va dur a terme el 2013 i que es recupera aquesta temporada. D’altra banda, el cor estrenarà a Granollers, amb l’Orquestra de Cambra de Granollers, Petits Cantors Amics de la Unió i el cor d’alumnes de sisè de l’Escola Joan Solans i de l’Escola Ferrer i Guàrdia de Granollers, l’òpera infantil Greta i els trihumans de Joan Vives (amb text de Piti Español i Joan Vives), que s’havia d’estrenar l’any passat. També portarà el concert Songs of hope a Capellades i Roses. A nivell internacional, és previst que Veus ofereixi l’any que ve Songs of hope a la Salle de Musique de Chambre Philharmonie de Luxemburg, i ha estat convidat a participar en l’edició del Renconte Internationale de Choeurs Jeunes de Persan (França); també té previstos altres viatges que no es van poder emprendre l’estiu del 2020.

El Cor Jove Amics de la Unió, dirigit per Marta Dosaiguas i que s’estrena com a formació resident al Teatre Auditori de Granollers, amb la qual cosa consolida una trajectòria creixent, oferirà a Granollers Les eines, una relectura d’algunes de les melodies que al principi del segle XX acompanyaren milers de pagesos i pageses durant la jornada al camp. També portarà la producció Denominació d’origen a Cabrera de Mar, Montornès del Vallès i Maçanet de la Selva.

El Cor de Cambra de Granollers, que també dirigeix Josep Vila i Jover, oferirà al costat de l’Orquestra Simfònica del Vallès, a Granollers, Terrassa i Sant Cugat del Vallès, la producció Rèquiem de Mozart, un espectacle de grandíssimes dimensions que combina una composició simfònica i dansa contemporània amb Crea Dance Company by Maria Rovira.

Els tres cors coincidiran a Granollers en la producció Poemari, un recull d’obres de compositors contemporanis que posen música a poemes d’autors catalans, majoritàriament publicades per l’editorial Ficta, amb Jordi Masó al piano, l’actor Carles Pedragosa i dramatúrgia d’Indi Gest; l’estrena d’El Messies d’Albert Guinovart, amb l’Orquestra de Cambra de Granollers, obra encarregada per l’entitat (amb motiu del 25è aniversari de l’Escola de Música Amics de la Unió), a Granollers, Manresa i al Palau de la Música Catalana. Les veus femenines del Cor Cove i el cor Veus també commemoraran, una vegada més a Granollers, els deu anys de publicació del disc There is no rose.

La temporada 2021-22 de música clàssica del Teatre Auditori de Granollers és un dels pilars fonamentals de la programació actual i enguany presenta la novetat d’oferir diversos continguts sobre els concerts (programes de ràdio i televisió, un arxiu de gravacions dels concerts…) amb l’objectiu de seguir enriquint l’experiència d’anar-hi.

Orquestra de Cambra de Granollers

Pel que fa a l’Orquestra de Cambra de Granollers, dirigida per Corrado Bolsi, oferirà tres programes en solitari: Mozart concertant, Cartes íntimes-cartes d’amor i La ‘Pastoral’ de Beethoven. També tindrà lloc el Cicle Carles Riera, cicle de concerts de petit format i intèrprets de primer nivell que homenatja la figura del clarinetista granollerí de renom internacional: Carles Riera (1956-2009). Ambdues sèries oferiran concerts familiars; el públic adult també podrà gaudir d’activitats paral·leles entorn dels concerts, com l’assistència a assajos i presentacions prèvies.

Per la seva banda, el Cicle Òpera a Catalunya farà parada a Granollers amb tres títols: El barber de Sevilla, Don Pasquale i Rigoletto, a més del Cicle de Sarsuela que torna a tenir com a protagonistes la companyia granollerina Milnotes i la seva nova producció: La corte del faraón, una sarsuela amb música en directe amb 24 músics, 10 ballarins i 25 cantaires del cor.

Podeu veure el vídeo de promoció de la temporada dels cors en aquest enllaç. Podeu veure la temporada de música clàssica i òpera del Teatre Auditori de Granollers aquí i aquí. També podeu veure aquí el llibre de la temporada.

Imatge destacada: Veus-Cor Infantil Amics de la Unió

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter