Subscriu-te
,

Els Teus Clàssics, 8è cicle de música catalana

Sis concerts de música de cambra de compositors catalans dels segles XIX, XX i XXI vertebren el vuitè cicle de música catalana Els Teus Clàssics, que tindrà lloc del 17 de febrer al 9 de juny de 2019, impulsat per l’Associació Joan Manén.

Els Teus Clàssics, nom amb el qual ha estat rebatejat el Cicle de Música Catalana que des de fa vuit edicions organitza l’Associació Joan Manén, comença aquest diumenge 17 de febrer (19.30 h) a l’Ateneu Barcelonès amb la proposta musical del Nexus Piano duo, format per Joan-Miquel Hernández i Mireia Fornells, els quals oferiran un programa amb obres per a piano a quatre mans de Sor, Balart, Granados, Albéniz, Martí Cristià, Mompou i Torrents, entre d’altres. Entre les peces destaca la sardana Bandera al vent de Mercè Torrents, que va morir el 2018, i també les Dues cançons populars catalanes de Narcís Bonet, traspassat aquest gener del 2019. També hi destaca la interpretació de dues obres de Joan Massià, de qui el 2019 es commemora el cinquantè aniversari de la mort, incloent-hi l’obreta El petit Narcisó, dedicada precisament a un infant Narcís Bonet.

Quartet Altimira

Dijous 14 de març (19.30 h) a l’Auditori del Casal del Metge, el Quartet Altimira presentarà dos Quartets de Gaspar Cassadó que es creien perduts i que han estat retrobats gràcies a la tasca realitzada per Gabrielle Kaufman, autora d’una tesi doctoral exhaustiva sobre el compositor català, l’arxiu personal del qual es troba dipositat a la Universitat de Tamagawa (Tòquio). Concretament, hi sonaran els Quartets de corda núm. 2 i 3 de Cassadó i, posteriorment, el Quartet de corda en Fa major, op. A-16 de Joan Manén.

Trio Rodin

El Trio Rodin oferirà un programa amb un recorregut pels compositors catalans de la tradició romàntica a la modernitat noucentista, incloent-hi obres d’Enric Granados, Joaquim Malats, Jaume Pahissa –de qui enguany es commemora el cinquantenari de la mort– i Joaquim Serra. Serà el tercer concert del cicle, divendres 5 d’abril, a les 19 h, a l’Ateneu Barcelonès.

Guillermo Pastrana i Daniel Blanch

Amb el lema “Concertante & di concerto”, el violoncel·lista Guillermo Pastrana i el pianista Daniel Blanch –president de l’Associació Joan Manén– oferiran en recital el divendres 3 de maig (19.30 h) al Casal del Metge la Sonata de Robert Gerhard, la Sonata concertante de Xavier Montsalvatge i la Sonata di concerto, op. A-12 de Joan Manén, a més de les Cinc melodies espanyoles, en arranjament de Guillermo Pastrana, també de Manén. Totes les obres s’inclouen al nou cedé de la Col·lecció Joan Manén, que presentaran en aquest concert.

Harmònium Mustel

El concert més singular del cicle és el que inclou la presència d’un harmònium Mustel, instrument per al qual existeixen obres expressament escrites de diversos compositors, com Granados, Lefebvre, Saint-Saëns, Martí Cristià, Roma i Manén, entre d’altres. Al concert participarà Emmanuel Pélaprat a l’harmònium, la violinista Kalina Macuta, el violoncel·lista Òscar Alabau i el pianista Daniel Blanch. El programa inclou obres tan diverses com Meditation de Charles Lefebvre (en transcripció de l’organista català, amic de Saint-Saëns, A. Jeanbernat) o la Barcarolle, op. 108 de Camille Saint-Saëns, dedicada precisament a l’organista Jeanbernat. Destaca l’estrena de l’Andante et scherzo de Joan Manén, per a violí i harmònium, i la selecció d’Scènes et airs de ballet, op. 24 per a harmònium d’Alphonse Mustel, inventor del dit instrument. El concert tindrà lloc el 27 de maig (19 h) al Casal del Metge.

Elena Copons i Josep Surinyac

El cicle es clourà el 9 de juny (19 h) a l’Ateneu Barcelonès amb el recital de cançó catalana i espanyola inspirades en versos de G. A. Becquer, a càrrec de la soprano terrassenca Elena Copons i el pianista Josep Surinyac. Hi sonaran obres d’autors tan diversos com Granados, Larrocha, Falla, Zamacois, Fleta Polo, Turina, Albéniz i el desconegut Francesc de Paula Sánchez Gavagnach.

Tots els concerts tenen un preu únic de 20 euros, amb descompte del 50% per als socis d’Omnium Cultural, l’ACIMC i JJMM de Barcelona. Els socis de l’Associació Joan Manén i l’Ateneu Barcelonès hi tenen entrada lliure.

Més informació en aquest enllaç

Del 17/02 al 09/06 (cal consultar horaris). 8è Cicle de Música Catalana Joan Manén. Preus: 20 euros. Organitza: Associació Joan Manén. www.joanmanen.cat

Imatge destacada: el Nexus Piano duo inaugurarà el cicle el 17 de febrer

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter