Subscriu-te

Engrescadora programació al 31è Festival de Jazz de Terrassa

© Club de Jazz d’AA.AA.JJ.MM. Terrassa o tercers

Per ALBERT SUÑÉ

“Exigència per la qualitat, amb un cartell imaginatiu i trencador que aposta pels valors contemporanis de l’escena internacional en un esforç per descobrir el relleu generacional del jazz”. Aquestes paraules de Susanna Carmona, coordinadora del Festival de Jazz de Terrassa –que enguany celebra la seva trenta-unena edició– resumeixen el que pretén la manifestació egarenca. Una manifestació que se celebrarà del 8 al 25 de març, i que organitza el Club de Jazz dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals.

Trenta són els concerts que s’oferiran, molts d’ells al marc tradicional de la Nova Jazz Cava, però també al teatre Auditori de Sant Cugat, que no és nou en aquests menesters. Però, això sí, es dona novament la benvinguda al Centre Cultural Unnim. I la tradició diu també que hi hauran concerts a l’aire lliure en matinals de caps de setmana als llocs de sempre: les places Vella i de Catalunya i, així mateix, al Picnic Jazz al Parc de Vallparadís. I tampoc es deixaran de banda les també tradicionals Sessions Golfes a la Nova Jazz Cava.

El Festival procura una especial atenció als músics catalans, car hi haurà un bon feix de grups d’aquí que faran sentir la seva música. I no cal oblidar tampoc els joves intèrprets, car el cicle Jazz Non Stop celebrarà enguany el seu desè aniversari. I un veterà pianista, Pere Ferré, serà qui rebrà aquest 2012 el trofeu Jazzterrasman, que des de fa deu anys s’atorga a un músic que s’hagi destacat per la seva feina i també per la seva connexió amb Terrassa. I Ferré fou qui obrí el primer dels concerts organitzats pel club egarenc el 1959. Als anys setanta era el pianista de la casa, concretament de l’antiga cava del carrer de Sant Quirze. I des d’aleshores ha estat vinculat a la ciutat egarenca en multitud d’ocasions.

Els esmentats trenta concerts –que aplegaran un total de dos-cents intèrprets– s’emmarquen dins d’un pressupost de 269.800 euros, que representa un rebaixa del 15% respecte al Festival de l’any anterior. Però el cartell és engrescador i a l’abast de tots els gustos.

Jo Krause. © Club de Jazz d’AA.AA.JJ.MM. Terrassa o tercers

Obrirà el certamen el Jo Krause Quartet, liderat per aquest bateria català d’adopció, que presentarà el CD “Jo’s Delight”. I seguidament apareixerà el Teodross Avery Quartet, que comanda aquest saxo tenor i soprano, el qual retorna a l’esperit jazzístic després de la seva excursió pel funk, el pop i el rock. El trompeta català Raynald Colom en serà el seu convidat especial.

Jason Moran and The Bandwagon és el nom del trio que encapçala aquest pianista i compositor, que presentarà “Ten”, el seu darrer treball, on hi apareix un jazz d’ampli espectre on s’hi barregen post-bop, música clàssica, jazz de New Orleans i funk.

També presentarà CD el trompeta de trenta anys Ambrose Akinmusire. Es tracta de “When The Heart Emerges Glistening”, que oferirà al front del seu quintet. Akinmusire es mou perfectament dins la tradició jazzística, que integra a la seva visió contemporània del llenguatge musical.

Luis Bonilla. © Miquel Carol © Club de Jazz d’AA.AA.JJ.MM. Terrassa o tercers

I per presentacions discogràfiques que no quedi. Perquè el trombó californià Luis Bonilla, que liderarà el seu quintet, té a punt de solfa “Twlight”. Bonilla té una inclinació natural cap als ritmes llatins –és d’ascendència costa-riquenya– que barrejarà amb blues, funk i rock.

Aquests són alguns dels trenta concerts que conté el Festival. Que també veurà les actuacions de la cantant René Marie, del saxo tenor i flautista Jorge Pardo, del pianista Dan Tepfer, del guitarrista Philip Catherine, del trompeta Jeremy Pelt, de David Pastor & la Big Bom Band, de la vocalista Anna Luna, de La Locomotora Negra, i de la Vella Dixieland amb la cantant Marian Barahona, entre moltes d’altres.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter