Subscriu-te

Estrena de la cantata ‘Nens sense recer’ d’Alberto García Demestres

El dissabte 22 a Tremp (Espai Cultural La Lira, 18 h) i el diumenge 23 de desembre a Sant Cugat del Vallès (Teatre-Auditori, 19 h) s’estrenarà la cantata de Nadal Nens sense recer, amb text i música del compositor Alberto García Demestres i la col·laboració del poeta Àlex Susanna com a narrador. La cantata, per a narrador, cor de veus blanques, cor mixt i orquestra, està dedicada a Missak Baghboudarian, director de The Syrian National Symphony Orchestra.

Alberto García Demestres. © May Zircus

L’obra remou consciències sobre la infantesa injusta a què estan sotmesos molts infants del món. L’esperança neix de la innocència, el somriure i l’absència de por, les úniques armes de què es poden valer per sobreviure el seu fat. Un obra que parla del drama dels nens i nenes desplaçats per la guerra, la fam, l’esclavatge… la incertesa, el naufragi… la travessia d’infants que arriben a les nostres platges mediterrànies. Si bé el text fa una descripció crua d’aquesta travessia, la música, que vol donar veu a la innocència dels infants, gairebé mai és dramàtica i busca una certa bellesa i pau. Tot i això, l’optimisme obert no acaba de prendre el vol i només ho fa d’una manera molt subtil.

Aquesta estrena està emmarcada en la XIV edició del projecte Cantata de Nadal de la Camerata Sant Cugat. Des de fa catorze anys la formació, amb la voluntat d’esperonar la creativitat musical catalana, encarrega cada any una cantata de Nadal per a cor infantil, cor mixt i orquestra a músics contemporanis del nostre país.

Com en les edicions anteriors, el concert inclourà a la primera part una tria d’àries i cors d’El Messies de G. F. Händel; aquest hi any intervindrà la soprano Queralt Aymerich com a solista vocal convidada. A la segona part, després de l’estrena de Nens sense recer, el concert es clourà amb nadales i cançons del repertori català i internacional, com la Cançó de bres per a una princesa negra d’Antoni Rodríguez Sabanés, Suite nadalenca d’Albert Guinovart, Quin millor cant de John Rutter, L’abraç del bon pastor de Lluís Vila i Halleluia de Leonard Cohen.

El concert serà dirigit per Xavier Baulies, amb l’Orquestra Camerata Sant Cugat, Camerata Coral Sant Cugat, Coral Polifònica de Tremp, Grup Coral Casp de Barcelona (Patrícia Rojas, directora), Aula de Cant Coral de l’Escola de Música Casp (Patrícia Rojas, directora) i Cor Jove de Fusió de Sant Cugat (Raimon Romaní, director).

Imatge destacada: concert de la Cantata de Nadal 2012, El viatge de la vida d’Ivan Capillas, sobre poemes de Vicenç Llorca, al Teatre-Auditori Sant Cugat. © Josep Pagans

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter