Subscriu-te

Guanyadors del 20è Concurs Josep Mirabent i Magrans

La 20a edició d’aquest certamen creat l’any 1993 –amb la finalitat de recordar la memòria de Josep Mirabent i Magrans, fundador de les Joventuts Musicals de Sitges i que organitza la seva família–, es va celebrar el mes de setembre passat al Saló d’Or del Palau Maricel de Sitges, amb un jurat presidit per Àngel Soler.

Hi van resultar guanyadors de la modalitat de cambra: primer premi –3.000 euros–, el Quintet Ethos (format per Álvaro Prieto, fagot; Saleta Suárez, flauta; Ildefonso Moreno, clarinet; Pau Rodríguez, oboè, i Juan Antonio Jiménez, trompa); segon premi –2.000 euros–, el Trio Rodin (format per Carles Puig, violí; Esther García, violoncel, i Jorge Mengotti, piano); tercer premi –1.200 euros–, el Zalas Duo (format per Carlota Amargós, violí, i Nikolaos Stavlas, piano), i quart premi –800 euros–, el Duo Aguirre-Léon (format per Maria Aránzazu Aguirre, acordió, i Ana Belén García León, clarinet). Van rebre el Premi Montserrat Mirabent, a la millor interpretació d’un compositor català –500 euros–, el Duo Rey-Rodiles per la interpretació de Paráfrasis concertante de Xavier Montsalvatge. Mentre que el Biel Quartet va rebre el Premi Fundació Mas i Mas, que consisteix en un concert en el cicle 30 Minuts de Música. El jurat d’aquesta modalitat estava format per Assunto Nese, Yiya Díaz, Salvador Brotons i Xavier Chavarria.

Pel que fa a la modalitat de cant: va obtenir el primer premi –3.000 euros–, la soprano Eleonora Cilli; el segon premi –2.000 euros–, el tenor Airam Hernández; el tercer premi –1.200 euros–, ex aequo, la mezzosoprano Cristina Segura i el baríton Joan Garcia Gomà, i finalment, el quart premi –800 euros– quedà desert. El Premi Fundació Callís, a la millor interpretació d’un compositor català –500 euros–, fou atorgat al tenor Francisco Fernández-Rueda per la cançó Después que te conocí d’Eduard Toldrà, i el Premi Fundació Mas i Mas, consistent també en un concert en el cicle 30 Minuts de Música, fou atorgat al baríton Xavier Aguilar. El jurat d’aquesta modalitat va estar format per Carme Bustamante, Raúl Giménez, Roger Alier i Ramon Gener.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter