Subscriu-te

Guanyadors del primer Concurs de Música Antiga de JM de España

Els dies 7, 8 i 9 de desembre passat es va celebrar a l’ESMUC la primera edició de la modalitat de música antiga del Concurs Joventuts Musicals, l’històric certamen organitzat per Juventudes Musicales de España, corresponent a la 92a convocatòria. La jove clavecinista madrilenya Inés Moreno va resultar la guanyadora del primer premi, al qual va afegir els cinc premis especials que també s’atorgaven. Per la seva banda, la fortepianista aragonesa Patricia García va obtenir el segon premi. I van ser-ne finalistes: el grup Effimera (traverso barroc, violí barroc, violoncel barroc i clave), Laura Fernández (fortepiano), Isabel Esain (viola de gamba) i Pablo Enrique Gigosos (flauta). El jurat va ser format pel violagambista Pere Ros (president), el violinista François Fernández, la clavecinista i organista Silvia Márquez, la soprano Marta Almajano, el flautista Joan Bosch i el periodista musical Aleix Palau (secretari, sense vot).

Els vint solistes i grups seleccionats pel jurat per passar a les fases eliminatòries presencials van oferir una gran varietat de repertoris i van demostrar un alt nivell, amb la participació d’intèrprets molt joves com a nota destacada. Tot això va posar de manifest el dinamisme del panorama de la música antiga a Espanya, tot i ser encara poc present als conservatoris i la necessitat de crear un concurs del gènere per a joves intèrprets.

Les guanyadores Inés Moreno i Patricia García

Les dues joves premiades realitzaran gires de concerts pel circuit de la Xarxa de Músiques de JM d’Espanya; Inés Moreno farà quatre gires i Patricia García en farà dues. En aquesta convocatòria, a més, s’han concedit diferents premis especials, que van recaure tots en Inés Moreno: el Premi Especial Acadèmia 1750, al millor solista, que consisteix en un concert com a solista amb l’orquestra Acadèmia 1750; el Premi Especial Bachcelona, al millor intèrpret de música barroca, consistent en un concert a l’edició 2019 d’aquest festival; el Premi Especial Festival de Música Antiga Úbeda y Baeza i el Premi Especial Festival Espurnes Barroques, que rep el guanyador del primer premi, i que comporta la contractació per a la propera edició de sengles festivals, i finalment, també va endur-se el Premi Especial GEMA, consistent en la realització d’un showcase a la Fira FEIMA, organitzada per l’Asociación de Grupos Españoles de Música Antigua (GEMA).

La propera convocatòria serà dedicada a música clàssica: vent

La propera convocatòria del Concurs Joventuts Musicals –que serà en la modalitat de música clàssica: vent– se celebrarà del 15 al 17 de març de 2019 a Real Conservatorio Superior de Música de Madrid; el termini d’inscripcions es tancarà el 6 de febrer de 2019 (més informació i inscripcions aquí). JM d’Espanya és membre de Jeunesses Musicales International, considerada per la UNESCO “l’organització cultural juvenil més important del món”. El Concurs Joventuts Musicals és l’únic certamen espanyol membre de l’European Union of Music Competitions for Youth (EMCY).

Imatge destacada: foto de família de les guanyadores i els membres del jurat

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter