Subscriu-te

Ibercamera inaugura temporada a Girona amb nou rècord d’abonats

Zoltán Kocsis

La cinquena temporada Ibercamera a l’Auditori de Girona donarà el tret de sortida el 22 de gener i començarà amb un nou rècord d’abonats, que s’acosta als 400 titulars; un fet que denota la demanda d’oferta musical a les comarques gironines i, d’altra banda, referma un cicle que se sufraga amb un 20% d’aportació pública i la resta amb els ingressos que genera el taquillatge.

La temporada 2012 d’aquest cicle, coproduït per Ibercamera i la Fundació Auditori-Palau de Congressos, inclou cinc concerts, tres propostes simfòniques i dos de cambra, a càrrec de formacions de prestigi internacional, com l’Orquestra Filharmònica Nacional d’Hongria, sota la direcció de Zoltán Kocsis, que posarà en marxa el cicle amb un concert que inclou el conegut Bolero de Maurice Ravel, al costat d’obres també populars com L’aprenent de bruixot de Paul Dukas, el poema simfònic Les préludes de Franz Liszt i la Fantasia per a piano i orquestra de Claude Debussy, que interpretarà com a solista el pianista Jean-Efflam Bavouzet.

El 19 de febrer tornarà a Girona l’Orquestra de Cambra de Viena amb un concert que comptarà amb la participació de tres solistes espanyols: el pianista José Enrique Bagaría –que interpretarà el Concert per a piano i orquestra núm. 9, “Jeunehomme” de Mozart–, la trompetista Mireia Farrés –intèrpret junt amb Bagaría del Concert per a piano, trompeta i orquestra de Xostakóvitx– i el director burgalès Eduardo Portal, de carrera emergent i que debuta amb la London Philharmonic Orchestra, Orquestra de Cambra de Lausana, Orquestra Simfònica de São Paulo i l’Orquesta Sinfónica de Madrid, entre altres formacions, al llarg d’aquesta temporada.

Arcadi Volodos

Al març tindran lloc els dos concerts de cambra, el primer el 4 de març, amb el debut del Trio Ludwig a Girona. El dit grup, format pel violinista Abel Tomàs, el violoncel·lista Arnau Tomàs i la pianista Hyo Sun Lim, interpretaran un programa format per obres de Mozart, Beethoven i Xostakóvitx. El 25 de març, el pianista Arcadi Volodos oferirà un recital en el qual s’inclou la Sonata en Si menor de Franz Liszt, a més de Tres intermezzi de Brahms i la Sonata núm. 17 en La major de Franz Schubert.

El punt final de la temporada el posarà l’Orquestra Simfònica Txaikovski de Moscou sota la direcció de Vladimir Fedosseiev, que interpretaran la suite del ballet El llac dels cignes i el Concert per a piano núm. 2 de Rakhmàninov, amb la participació del també rus Aleksei Volodin, en un concert que tindrà lloc el 20 de maig de 2012.

Les localitats es poden adquirir a les taquilles de l’Auditori, tel.: 972 08 07 09 www.auditorigirona.org i a les oficines d’Ibercamera, tel.: 93 317 90 50 www.ibercamera.es i també al lloc web www.servicaixa.es

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter