Subscriu-te
,

II Temporada de Música Antiga a l’Oratori de Sant Felip Neri

orquestra-barroca-catalana-cartell-cicle

L’Orquestra Barroca Catalana ha presentat recentment la seva II Temporada de Música Antiga a l’Oratori de Sant Felip Neri (Barcelona), que constarà de quatre programes amb obres que combinaran la música religiosa, de teatre, d’òpera, vocal i instrumental.

El cicle començarà el diumenge 6 de novembre (19 h) amb el programa “Cants d’amor i esperança”, amb la soprano Raquel Andueza com a solista convidada i sota la batuta d’Hiro Kurosaki, principal concertino convidat i director artístic de l’orquestra, S’hi interpretaran obres de Bach (Cantata Ich habe genug, BWV 82), Purcell, Händel i Caldara (escenes d’òpera). El segon concert tindrà lloc el dissabte 26 de novembre (20.30 h). El programa “Venècia i Nàpols a Barcelona” combinarà Les quatre estacions de Vivaldi amb obres dels compositors Porsile, Caldara i Ragazzi, que van viure i treballar a Barcelona provinents de Nàpols i Venècia i que van acabar els seus dies a Viena. Hiro Kurosaki també serà al podi.

Ja al 2017, el cicle continuarà el diumenge 9 d’abril (19 h) amb el programa “Sons de passió i glòria”, amb la soprano Marta Mathéu com a solista convidada. Caldara, Valls, Ragazzi i Pergolesi en seran els compositors protagonistes, junt amb el Gloria HWV deest (1706) de Händel, per a soprano i cordes, una obra redescoberta el 2001 a Londres i de la qual s’oferirà la primera audició a Barcelona. Finalment, el darrer concert, el dissabte 13 de maig (20.30 h), oferirà el programa “Un passeig per la imaginació”, totalment instrumental, amb Manfredo Kraemer (violí i direcció); l’orquestra interpretarà obres de Telemann, Bach i Pisendel.

L’Orquestra Barroca Catalana va néixer l’any 1993 amb la idea de divulgar i recuperar repertori dels segles XVII i XVIII. Els seus membres, majoritàriament residents a Catalunya, són músics especialitzats en interpretació històrica. El repertori que interpreta, tant instrumental com operístic i religiós, és ampli. Se n’ha de destacar la recuperació d’obres de Domènec Terradellas, Francesc Valls, Ferran Sor, Vicent Martín i Soler, Charles Desmazures, Alessandro Scarlatti, Angelo Ragazzi, Emanuele d’Astorga i Manuel i Josep Pla. Ha treballat amb directors de prestigi internacional, com Hiro Kurosaki, Olivia Centurioni, Paul Dombrecht, Barry Sargent, Charles Limouse, Eva Kollar, Simon Carrington, Helmut Breuer, Manuel Valdivieso, Jordi Casas, Josep Vila i Casañas, Daniel Reuss i K. F. Beringer, entre d’altres. També hi han col·laborat com a solistes, Josep Borràs, Raquel Andueza, Marta Infante, Xavier Sabata, Jordi Domènech, Marta Mathéu, Lucy Crowe, Marianne Beate Kielland, Pau Bordas, David Menéndez, Enric Martínez-Castignani, Robert Expert, Michael Chance, Lluís Vilamajó, Thomas Walker i David Wilson-Johnson. L’orquestra ha enregistrat i editat la integral de la música religiosa de Josep i Manuel Pla, per a veu solista i orquestra, treball que va obtenir el Premi Enderrock Clàssica 2011.

Els concerts tindran lloc a l’Oratori de Sant Felip Neri (plaça de Sant Felip Neri, 5), amb entrades a 15 euros, que es poden adquirir a la taquilla dues hores abans del concert o bé amb antelació al portal www.ticketea.com; també s’hi admeten reserves trucant al telèfon 673 815 799.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter