Subscriu-te

Intens cap de setmana coral al Palau de la Música i a Vic

El Cor Tapiola
El Cor Tapiola

Concert del Cor Tapiola i Cor Infantil de l’Orfeó Català // Concert de la Coral Nit de Juny, Coral Polifònica de Vilafranca i Orfeó Català. Diumenge, 17 de març, a les 12 h i 18 h, respectivament. Palau de la Música.

El prestigiós Cor Tapiola de Finlàndia, considerat un dels millors cors infantils del món, actuarà al costat del Cor Infantil de l’Orfeó Català aquest dissabte, 16 de març (18 h), a L’Atlàntida de Vic, i diumenge, 17 de març (12 h), al Palau de la Música Catalana en el Cicle Coral Orfeó Català. Aquests concerts, amb el lema “Unint veus del nord i veus del sud”, són l’inici d’una col·laboració entre les dues formacions que durà els cantaires del Cor Infantil de l’Orfeó a Finlàndia el mes de maig per oferir dues actuacions, una a Hèlsinki el 8 de maig, i l’altra a Vaasa el 10 de maig.

Els dos cors presentaran a Vic i a Barcelona un ventall d’obres d’origen escandinau, una reinterpretació actual, fresca, vital i contagiosa de ritmes, melodies i harmonies que evocaran les tradicions i els paisatges finlandesos. Les formacions, sota la direcció del titular del Cor Tapiola, Pasi Hyökki, estaran acompanyades per l’Orquestra de Corda del Cor Tapiola –integrada pels mateixos cantaires del cor, que a més de rebre formació coral reben formació instrumental i tenen la seva pròpia orquestra– i amb Pau Casán al piano. Interpretaran obres de Karin Rehnqvist, Arvo Pärt, Annika Fuhrmann, Heikki Sarmanto, Jukka Linkola, Knut Nystedt, Einojuhani Rautavaara i Aulis Sallinen.

El Cor Infantil de l’Orfeó Català. © Josep Molina
El Cor Infantil de l’Orfeó Català. © Josep Molina

Aquesta és la primera vegada que el Cicle Coral Orfeó Català convida una formació infantil internacional. La sèrie, organitzada per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, té com a missió desvetllar l’interès del públic envers el cant coral programant concerts de qualitat amb cors del país i de fora, a més de l’Orfeó Català i els seus cors.

D’altra banda, també el diumenge, 17 de març, la Coral Nit de Juny, la Coral Polifònica de Vilafranca i l’Orfeó Català oferiran una actuació al Palau de la Música, a les 18 hores.

Amb programes basats principalment en música per a cor a cappella i per a cor i piano, la Coral Nit de Juny de Palafrugell, dirigida per Rita Ferrer, interpretarà obres de Robert Jones, John Bennet, Villiers Stanford, Frederic Sirés i Baltasar Bibiloni; intervindran com a solistes vocals la soprano Maia Planas i el baríton Tomeu Bibiloni, i en la part instrumental, Enric Ferrer a la flauta travessera, Xavier Juanals a la guitarra i Ganna Blavak al piano. La Polifònica de Vilafranca, dirigida per David Hernàndez i amb Eduard Vila i Perarnau al piano i l’orgue, oferirà obres de Tomas Luis de Victoria, Henry Purcell, Edgar Tinel, Antoni Pérez Moya i Bernat Vivancos. Finalment, l’Orfeó Català, dirigit per Josep Vila i Casañas i amb Mercè Sanchís al piano, interpretarà obres d’Eduard Toldrà (Quatre cançons, adaptades per Jordi Domènech) i Lluís M. Millet (La sardana de l’abril). El concert es clourà amb l’actuació conjunta del tres cors amb obres de Pau Casals (O vos omnes), Josep Viader (La Sardana, eterna) i Lluís Millet (El cant de la Senyera).

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter