Subscriu-te

José Manuel García Hormigo guanya el 41è Concurs de Joves Compositors Frederic Mompou

El jove compositor andalús José Manuel García Hormigo, que el curs 2019-20 va acabar els estudis de composició al Conservatori Superior de Música de l’Aragó, ha guanyat el 41è Concurs de Joves Compositors-Premi Internacional Frederic Mompou, amb l’obra Neon issues.

El Premi, que convoca anualment Joventuts Musicals de Barcelona, ha estat dedicat en aquesta ocasió a composicions per a formacions de duo de saxofon i acordió. El jurat va ser format per Víctor Estapé, Martin Matalón, Ernest Martínez Izquierdo, Josep Rio Pareja i Ander Tellería, i Miquel M. Badal va actuar com a secretari.

El premi consisteix en una recompensa econòmica de 4.000 euros, l’edició i la comercialització de la partitura guanyadora a càrrec de l’Editorial Boileau, així com l’estrena de l’obra en un concert de la Xarxa de Músiques a Catalunya o en altres concerts organitzats per Joventuts Musicals. Atesa la qualitat de les catorze obres presentades al Concurs, obert a nivell internacional, el jurat també va decidir atorgar una menció honorífica a l’obra Hago mío su trazo al mirarlo, del compositor espanyol Román González Escalera.

José Manuel García Hormigo (Estepona, Màlaga, 1998) va iniciar els estudis al Conservatorio Profesional Muñoz Molleda de La Línea de la Concepción. Des del principi va mostrar un gran interès per la composició i va estrenar obres per a piano solista, grups de cambra i per a l’orquestra d’aquell conservatori. Ha realitzat els estudis superiors de composició al Conservatorio Superior de Música de l’Aragó (CSMA) amb Agustí Charles, Jesús Navarro i Juanjo Eslava, entre d’altres. També ha rebut classes magistrals de composició de José Manuel López López, Luis Aguirre, Tristany Murail, Luca Antignani, Mark André, Fabien Lévy i Nicolas Tzortzis, i ha participat en cursos d’investigació artística amb Guerriet K. Sharma i Klaus Obermaier. Simultàniament i pel seu interès per la improvisació, ha estudiat jazz amb músics com Juan Galiardo, Israel González i Javier Callén.

Els darrers anys li han estrenat obres l’Academia para la Nueva Música (CSMA) amb Nacho de Paz i el Coro de Cámara CSMA amb Elena Ruiz-Ortega. El 2017 va estrenar l’obra per a cor Vengan las ánimas al Teatro Principal de Saragossa, dins de l’espectacle Buñuel del deseo en col·laboració amb la companyia de dansa de Miquel Àngel Berna. També ha treballat per a cor adaptant textos i component música per a l’escena. Actualment està duent a terme diversos projectes com a músic i compositor. Entre els quals cal destacar la construcció d’instruments amb materials reciclats i la seva implantació tecnològica.

El Concurs de Joves Compositors-Premi Internacional Frederic Mompou, creat l’any 1979, es dedica a la memòria del matrimoni format pels músics Frederic Mompou i Carme Bravo, que van ser-ne presidents d’honor. En principi va ser concebut per mostrar la creativitat dels joves del territori espanyol i el 2003 va esdevenir de caràcter internacional.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter