Subscriu-te

Kebyart Ensemble celebra el cinquè aniversari a l’Antiga Fàbrica Damm

El quartet de saxos Kebyart Ensemble iniciarà demà dijous, 12 de desembre, a l’Antiga Fàbrica Damm (19 h), els actes de celebració del cinquè aniversari de la seva creació amb un concert que tindrà com a convidats Nahakari Oloriz –saxofonista fundadora del quartet–, Laura Ruiz –clarinetista i catedràtica de l’Escola Superior de Música de Frankfurt– i el pianista i compositor Albert Guinovart. La celebració s’allargarà durant tot l’any 2020. Kebyart Ensemble farà un repàs de la seva trajectòria i presentarà les futures línies de treball.

Durant aquests primers anys de vida el jove grup de cambra ha aconseguit establir-se com una de les formacions amb més projecció del panorama musical actual. Això ha estat fruit d’una intensa activitat que s’ha vist traduïda en més de 120 concerts en territori estatal, 34 a l’estranger, 9 guardons en premis internacionals i l’encàrrec de noves obres a compositors.

L’any de celebració suposarà un punt d’inflexió que es reflectirà en les línies d’actuació següents:

-La presentació del nou projecte musical Lectures différentes, eix vertebrador del futur proper. El projecte es materialitzarà en forma d’un nou programa per als nous concerts, el segon disc de la formació i el primer videoclip realitzat per Kebyart, Qué rico mambo!, que s’estrenarà oficialment a primers del 2020. El concepte Lectures différentes dona nom a l’únic quartet de saxòfons del prestigiós compositor Peter Eötvös i expressa la idea d’oferir una nova lectura d’un material preexistent. Així doncs, una mirada renovada a través del quartet de saxos, una formació per al segle XXI.

-Noves col·laboracions amb músics de primer nivell. En aquest sentit, Kebyart Ensemble ha iniciat noves relacions musicals amb el pianista hongarès Dénes Várjon, el contratenor Xavier Sabata, el compositor i pianista Albert Guinovart i la clarinetista Laura Ruiz.

-L’arrelament de la vessant pedagògica del quartet. Un dels objectius principals del Kebyart Ensemble és establir les diverses iniciatives formatives impulsades: el curs d’estiu Acadèmia Mestral a Tarragona, el projecte de col·laboració amb l’ESMUC, manifestat en la direcció de l’ensemble de saxos a l’aula, i la realització de classes magistrals a conservatoris i centres, com l’IEA Oriol Martorell.

-L’impuls del procés d’internacionalització amb el debut a sales de prestigi, com la Konzerthaus de Berlín i l’Stadtcasino de Basilea, així com altres actuacions a Suïssa, Àustria, Alemanya i Malta.

-Una imatge renovada, que es basarà en una forta aposta pel contingut audiovisual, la continuïtat en el compromís amb la música de nova creació realitzant nous encàrrecs a compositors internacionals, i la intenció d’iniciar l’edició i publicació d’alguns dels arranjaments realitzats pel Kebyart Ensemble durant tots aquests anys.

El Kebyart Ensemble, format per quatre joves compromesos i apassionats pel món de la música de cambra –Pere Méndez (saxo soprano), Víctor Serra (saxo alt), Robert Seara (saxo tenor) i Daniel Miguel (saxo baríton)–, va néixer el 2014 a Barcelona. Ha estat distingit amb guardons importants, com el Premi El Primer Palau 2016, l’Orpheus Swiss Chamber Music Competition, el Premi BBVA de Música-Montserrat Alavedra i el Concurso Permanente de Juventudes Musicales de España, entre d’altres. Ha actuat a sales de prestigi d’arreu del territori nacional i internacional. Des del 2017 són artistes Selmer i Vandoren.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter