Subscriu-te

Campanya d’apadrinament de tubs del nou orgue de la cripta de la Sagrada Família

La Congregació de Religioses del Sagrat Cor de Jesús ha cedit a la parròquia l’únic orgue romàntic Cavaillé-Coll que existeix a Catalunya.

El 4 de desembre va començar la campanya de mecenatge per sufragar els treballs de restauració i trasllat del que serà el nou orgue de la cripta de la basílica de la Sagrada Família de Barcelona. Gràcies a una donació de la Congregació de Religioses del Sagrat Cor de Jesús, la cripta de la Sagrada Família gaudirà d’un dels millors orgues romàntics que hi ha al món, un Cavaillé-Coll de 1896. Aquest orgue de referència i únic a Catalunya encaixa de manera providencial en una de les capelles de la cripta i és perfecte per dur a terme l’acompanyament musical de la litúrgia. Amb el lema “Deixa la teva empremta al cor de la Sagrada Família. Apadrina l’orgue de la cripta”, la campanya convida la ciutadania a participar d’aquesta iniciativa i contribuir a fer realitat el somni de gaudir conjuntament d’aquestes dues joies, l’orgue i la cripta de la basílica, on reposa Antoni Gaudí.

La cripta i el nou orgue: dues obres d’art en harmonia

Abans de la Guerra Civil, la cripta va disposar d’un orgue de tubs construït a Collbató el 1926, que va ser destruït a l’inici de la guerra. Des de llavors no ha tornat a disposar d’un orgue de tubs, fet que desmereix els cants i la litúrgia. Un espai tan emblemàtic i amb una vida parroquial tan intensa mereix un orgue de primer nivell que permeti gaudir d’una experiència musical més profunda en totes les celebracions, i que faci possible dur-hi a terme concerts de gran qualitat.

L’instrument donat per la Congregació de Religioses del Sagrat Cor de Jesús és un orgue de tubs d’estil romàntic construït el 1890 a París per la firma Cavaillé-Coll, amb motiu de l’edificació de l’església del col·legi del Sagrat Cor del carrer de la Diputació de Barcelona, on l’instrument ha estat els darrers 125 anys. L’instrument comparteix amb la cripta la mateixa estètica, la mateixa època de construcció i el mateix estil. Ara aquest orgue tan valuós per al patrimoni musical i cultural de la ciutat té l’oportunitat d’iniciar una nova etapa a la cripta de la Sagrada Família, un dels espais més emblemàtics de Barcelona.

Presentació de la campanya “Deixa la teva empremta al cor de la Sagrada Família. Apadrina l’orgue de la cripta”

Com apadrinar el nou orgue i avantatges

Per poder col·laborar amb la iniciativa hi ha diverses opcions: una aportació de forma presencial a la cripta de la Sagrada Família, en efectiu, amb targeta o emplenant la butlleta de donació, o bé a través del web www.orguedelacripta.cat, que permet apadrinar els tubs de l’orgue en diverses modalitats (50, 150, 500 o 1.000 euros) o bé col·laborar-hi fent donatius d’altres imports.

Les persones que hi facin una aportació de 50 euros o superior gaudiran d’un certificat d’apadrinament i veuran el seu nom (o el de la persona que desitgin) inscrit en una placa commemorativa situada a la cripta. També podran participar en l’acte d’agraïment als padrins, que consistirà en una visita guiada a la Sagrada Família, una explicació sobre l’orgue i un concert final a la cripta.

La campanya va ser presentada el 4 de desembre passat en una roda de premsa en què van intervenir Jordi Faulí, arquitecte en cap de la Sagrada Família; Margarida Bofarull, representant de la Congregació de Religioses del Sagrat Cor i delegada diocesana de Fe i Cultura; Juan de la Rubia, organista de la basílica de la Sagrada Família; Albert Blancafort, restaurador de l’orgue, i Mn. Josep M. Turull, rector de la basílica i de la parròquia de la Sagrada Família.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter