Subscriu-te

La 13a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus programa més d’una cinquantena de concerts de 24 grups

Del 5 de juliol al 25 d’agost, tindrà lloc en quaranta municipis dels Pirineus, Andorra i la Catalunya Nord la 13a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), que ha programat més d’una cinquantena de concerts de 24 grups diferents.

Com a novetat, enguany s’incorporen Campdevànol, Planoles, Peramola i el Pont de Suert, mentre que en surt Ripoll perquè el FeMAP no veu compatibles les polítiques del seu equip de govern local i els valors del festival.

Hirundo Maris i Noctes Cor de Cambra seran els encarregats d’obrir el festival el 5 de juliol amb una actuació a la Catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell, seguida els dos dies posteriors de dues actuacions més a Puigcerdà i Riner. Els músics oferiran un programa centrat en ‘El Cant de la Sibil·la i la Balada del Somni’, dues peces que provenen de l’Edat Mitjana, però que han estat cantades i han perdurat al llarg dels segles.

A partir de llavors i fins el 25 d’agost, la proposta estarà farcida de noms com Duo Sostenuto, que actuarà el 6 i 7 de juliol a Tragó i Llarvén; Sfere Vocali, que ho farà a Bagà i Pesillà de la Ribera el 12 i 13 de juliol; o The Charter Choir of Homerton College, que visitarà Tremp i Sant Feliu de Pallerols el 13 i 14 de juliol. El 17, 18 i 19 de juliol serà el torn de Phaedrus, el 19 i 20 del Joven Coro de Andalucía i el 15 i 16 de Vandalia, que visitarà Planoles i Isona.

Tamar Lalo, Barrocotout, Jota Martínez Ensemble, Fortepiano Ègara Trio i Música Trobada acabaran de complementar les cites de finals de mes. A partir de l’agost serà el torn de Marta Mathéu (2,3 i 4 a Organyà, Berga i Riner) o Thaleia Ensemble (els mateixos dies a Palaldà, Sant Joan de les Abadesses i Bellestar). Dichos Diabolos, Cantoría, Na Rota do Peregrino, Marisa Martins i Rafael Bonavita, Ludovice Ensemble, Veterum Mvsicae, Il Maniatico Ensemble, L’Atzavara i The Rare Fruits Council completen l’agenda.

Finalment, la clausura del festival anirà de la mà de Vespres d’Arnadí, que actuarà el 24 i 25 d’agost a Escalarre i Camprodon, presentant ‘Nel profondo cieco mondo’, un concert amb obres de Vivaldi i Terradellas.

La programació musical del FeMAP es completa amb els anomenats ‘Concerts amb Gust’ i les activitats complementàries com visites a esglésies, museus locals, passejades naturalistes o altres rutes turístiques pels municipis. Aquest any hi haurà un total de quatre degustacions després de les actuacions als municipis de Llívia, Sort, Tremp i La Seu d’Urgell.

D’altra banda, el FeMAP social, el programa social del Festival que apropa la música a les persones més vulnerables o amb dificultats per accedir a la cultura, oferirà aquest estiu 22 concerts adaptats a les necessitats de tres col·lectius: el de la gent gran, el de la salut mental i el de la diversitat funcional.

L’any passat van passar pels concerts del FeMAP un total de 5.000 espectadors.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter