Subscriu-te
,

La 34a Temporada BBVA de Dansa a Terrassa proposa dansa clàssica i contemporània, i per al públic familiar

Introdans
Introdans

Hi actuaran les companyies de Víctor Ullate i Iuri Grigoróvitx; els ballets Spellbound Contemporary Ballet, Introdans i el de l’Opéra de París, i els ballarins Ivan Vassiliev, Blanca Li i Maria Alexandrova.

La 34a Temporada BBVA de Dansa al Centre Cultural Terrassa, corresponent a aquest 2017, presenta nou espectacles que en conjunt conformen una temporada variada d’estils diferents, amb ballet clàssic, neoclàssic, contemporani i flamenc. Hi actuaran les companyies de Víctor Ullate i Iuri Grigoróvitx; Ivan Vassiliev i les figures del Ballet de Moscou; Blanca Li i Maria Aleksandrova; les companyies Spellbound Contemporary Ballet i Introdans, i l’habitual gala de ballet de l’Opéra de París, així com dos espectacles familiars.

El Centre Cultural Terrassa i el Grup BBVA refermen amb aquesta nova programació el seu compromís en la divulgació de la dansa i organitzen novament activitats paral·leles adreçades als més joves i al públic familiar, que inclouen en la programació la tradicional dansa familiar El trencanous (14 de gener) i Coppélia (10 de juny). El Centre Cultural Terrassa és l’únic equipament de caràcter privat que programa dansa a Catalunya, tot esdevenint una temporada de referència.

Companyia de Víctor Ullate, El amor brujo
Companyia de Víctor Ullate, El amor brujo

El tret de sortida arribarà amb la companyia de Víctor Ullate, el 25 de febrer, amb una nova versió d’El amor brujo que Ullate va estrenar a Sevilla el 1994. En aquesta ocasió estrena escenografia i vestuari, tot donant més protagonisme a la llum (el foc fatu), present en tota la trama. També s’hi inclou una aposta musical trencadora amb la inclusió del grup de dark ambient In Slaughter Natives, que se suma als efectes musicals creats per Luis Delgado per a la versió original i que condueixen l’espectador a una travessia entre la vida i la mort, un viatge cap al més enllà.

L’11 de març visitarà Terrassa Ivan Vassiliev, primer solista del Bolxoi de Moscou, que protagonitzarà una gala acompanyat de grans figures del ballet rus. La gala comptarà amb altres primers ballarins de les principals companyies del ballet de Rússia, com el mateix Bolxoi de Moscou, el Ballet del Kremlin i el Ballet el Teatre d’Stanislavki. El programa inclourà l’adagio de Sheherezade, passos de dos i altres títols destacats, com El llac dels cignes, Les flames de París i La sílfide.

El 22 d’abril es podrà veure Deésses et démones, la darrera creació de la coreògrafa Blanca Li per al Teatre de Camps Elisis, que es va estrenar a París el 22 de desembre del 2015. L’actuació compta amb l’estrella russa del Bolxoi Maria Alexandrova, que per primera vegada participa en una creació francesa. Aquesta creació de Blanca Li, nascuda a Granada, gira entorn del poder universal creatiu femení, inspirat per les mitologies clàssiques o primitives, i gràcies als seus talents distintius.

Spellbound Contemporary Ballet
Spellbound Contemporary Ballet

Clourà la primera part de la temporada, el 20 de maig, la companyia italiana Spellbound Contemporary Ballet amb la creació contemporània de Les quatre estacions, que s’obren pas entre els símbols convencionals, iconogràfics, associats amb la successió de les estacions de l’any.

La temporada es reprendrà el 21 d’octubre amb la companyia holandesa Introdans, que retrà un homenatge a Hans van Manen, el principal exponent de l’escola holandesa de ballet i considerat un dels coreògrafs més importants del món. Introdans inclou en el seu repertori més d’una vintena de coreografies de Van Manen, entre les quals Polis pieces, In and Ot i Black cake, programades a Terrassa.

Companyia de Iuri Grigoróvitx, Suite Spartacus
Companyia de Iuri Grigoróvitx, Suite Spartacus

El 25 de novembre tornarà la dansa clàssica amb Iuri Grigoróvitx i la seva companyia amb les seves creacions Suite Spartacus i Suite Llac dels cignes. Considerat el coreògraf clàssic actual més important, i amb gairebé 90 anys, el seu treball al capdavant del Ballet Kirov de Sant Petersburg i del Bolxoi de Moscou ocupa més de quatre dècades. Són més de noranta coreografies les que ha signat per al primer teatre de Rússia, on actualment continua treballant com a mestre de ball i coreògraf.

La tradicional gala final de temporada amb les Estrelles del Ballet de l’Opéra de París tindrà lloc el 16 de desembre amb la ballarina Aurélie Dupont i el primer ballarí Alessio Carbone, entre els deu artistes que acomiadaran la temporada. Completaran la temporada els espectacles dirigits al públic familiar, a càrrec del Centre de Dansa de Catalunya, dirigit per Roser Muñoz i Joan Boix, amb El trencanous, aquest 14 de gener, i Coppélia el 10 de juny.

Més de 5.000 espectadors han gaudit de la 33a temporada, que es va clausurar el 17 de desembre passat amb la Gala d’Estrelles del Royal Ballet, en què van participar les nou principals figures del ballet britànic, entre les quals destaquen Laura Morera, Alexandre Campbell o Steven McRa. Aquesta darrera temporada també han passat per l’escenari terrassenc Igor Yebra, Eva Yerbabuena, el Ballet Nacional de Marsella, el Ballet Estatal de Geòrgia, la Compañía Nacional de Danza i el Ballet de Biarritz.

Més informació, venda d’entrades i abonaments aquí.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter