Subscriu-te

La 38a edició del Festival Perelada presenta 14 espectacles amb una especial atenció a la nova creació

Entre el 19 de juliol i l’11 d’agost se celebraran a l’església del Carme, al mirador del castell de Peralada i als jardins del Celler Perelada els catorze espectacles de la 38a edició del Festival Perelada, com és habitual protagonitzada per grans noms de la lírica, la clàssica i la dansa.

Com l’any passat, els treballs de construcció d’un nou auditori obliguen a un format reduït de públic sense renunciar, però, a una programació que reunirà primeres figures i estrenes absolutes de nous encàrrecs.

D’acord amb l’habitual presència de la lírica a la programació, el concert inaugural anirà a càrrec del tenor polonès Piotr Beczała, acompanyat de la pianista Sarah Tysman i amb obres de Txaikovski, Moniuszko, Dvorák, Verdi i Puccini en el programa.

Altres concerts lírics seran el de la soprano Sonya Yoncheva i el baríton Ismael Jordi, acompanyats al piano per Rubén Fernández Aguirre (26 de juliol), amb un programa de romances populars i duets de sarsuela; el de la soprano Anna Pirozzi (27 de juliol), juntament amb un quartet de corda i Sophia Muñoz al piano, amb un programa d’àries d’òpera de Donizetti, Bellini, Verdi, Leoncavallo i Puccini; o el de la soprano catalana Sara Blanch i el baríton italià Pablo Bordogna, amb obres de Rossini.

El Cor de Cambra del Palau de la Música, sota la direcció de Júlia Sesé, presentarà el 7 d’agost un concert encàrrec del festival, “Renaissance reloaded”, amb obres de joves compositors -Xavier García Cardona, Joan Magrané, Carles Prat, Helena Cánovas i Josep Ollé- i de clàssics com Alonso Lobo, Maddalena Casulana i Claudio Monteverdi, a més d’estrenes d’Aurora Bauzà i Pere Jou i un nou madrigal d’Anna Campmany.

El cartell també inclou els recitals de piano del pianista coreà Yunchan Lim (3 d’agost), frustrat per una lesió a la passada edició de Pasqua, i el de la xinesa Yuja Wang (11 d’agost). El 30 de juliol, serà el torn de Jordi Savall i Hespèrion XXI -presentarà “El foc i les llàgrimes de les muses”, amb compositors i instrumentistes renaixentistes de l’era elisabetiana com Christopher Tye, William Byrd, Richard Nicholson o John Dowland, que el festival dedicarà a la memòria de Luis López de Lamadrid, director del certamen durant 25 anys i desaparegut fa pocs mesos.

L’esdeveniment operístic d’aquesta edició del festival serà l’estrena de l’òpera Don Juan no existe. Sobre lo que olvidamos y lo que permanece de la jove compositora, guanyadora de la segona edició del Carmen Mateu Young Artist European Award Opera and Dance, Helena Cánovas. En coproducció amb el Gran Teatre del Liceu, el Teatro Real i el Teatro de la Maestranza, i amb llibret d’Alberto Iglesias i direcció d’escena de Bàrbara Lluch, Cánovas vol retre homenatge a les dones que han estat esborrades de la història.

El cartell d’aquesta edició del festival el signa Pedro Almodóvar, que també serà present en el rerefons de l’espectacle coproduït amb ClàssicAnd i dirigit per Joan Anton Rechi en què Pasión Vega cantarà cançons extretes de les pel·lícules del director manxec.

Com a novetat, el festival presenta dos concerts que tindran lloc entre el Celler Perelada i l’església del Carme acompanyades per un tast gastronòmic: es tracta de Die schöne Müllerin de Schubert amb Julian Prégardien i del quartet de saxos Kebyart, que presentarà un programa amb obres de Jean-Philippe Rameau, Jörg Widman, Bach i Ravel, a més d’una estrena de Marco Mezquida.

Pel que fa a la dansa, el mirador del castell acollirà la companyia cubana Acosta Danza, d’una banda, i el coreògraf i ballarí Aleix Martínez, d’una altra, al capdavant de Terra llaurada, encàrrec del festival .

A més, la programació es complementa amb un cicle d’activitats i diàlegs sota el nom de Confluències Artístiques, les activitats del Campus Peralada i una exposició a la biblioteca del Carme amb obres i objectes de Pedro Almodóvar.

Imatge destacada: (c) Shooting-Miquel González.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter