Subscriu-te
,

La 6a temporada d’Òpera de Cambra de Barcelona amplia el nombre de funcions

Tres títols –de Fioravanti, Johnson i Rossini– formen aquesta sisena edició amb seu al Teatre de Sarrià. Dels dos primers títols, se’n faran tres funcions, mentre que del de Rossini seran dues, però sortirà de gira a Sitges i Manresa. També Amics de l’Òpera de Sarrià, l’associació que organitza la temporada, anuncia el nou Festival Rossini pel mes de juny al Teatre Romea de Barcelona.

La sisena temporada d’Òpera de Cambra de Barcelona presenta diverses novetats i es declara totalment consolidada i amb vocació de projecte de ciutat al Districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona. No en variarà, però, l’essència, que és oferir a la Ciutat Comtal un repertori operístic complementari i esperonar joves cantants i músics en el marc de l’escola d’òpera que dirigeixen Raúl Giménez i Assunto Nese. El cicle és organitzat pels Amics de l’Òpera de Sarrià i té la seu al Teatre de Sarrià.

Una novetat important d’aquesta sisena temporada és que de les dues primeres òperes se’n faran tres sessions, divendres i dissabte a les 20 hores i diumenge a les 18 hores. Es tracta d’una iniciativa ambiciosa i arriscada; és habitual omplir el Teatre de Sarrià i els responsables d’Amics de l’Òpera de Sarrià consideren que encara hi ha públic per seduir, tant al Districte de Sarrià-Sant Gervasi com a la resta de la ciutat.

Els tres títols d’aquesta temporada recullen tradició, però al mateix temps novetat i innovació. Le cantatrici villane de Valentino Fioravanti es podrà veure els dies 7, 8 i 9 de febrer. El muntatge tindrà un component molt emotiu per al director artístic Raúl Giménez, ja que ha convidat per a la direcció escènica la persona que el va fer debutar com a professional i que, a més, va dirigir l’estrena d’aquesta òpera a l’Amèrica del Sud. Es tracta del director artístic Constantino Juri, que amb 96 anys debutarà a Barcelona. Amb l’escenografia d’aquest títol s’inicia una nova col·laboració amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

El segon títol, els dies 27, 28 i 29 de març, serà l’Ópera de cuatro notas de Tom Johnson, amb direcció d’escena de Paco Mir. El format d’aquesta òpera encaixa perfectament en les característiques de la segona producció que s’ofereix cada temporada, és a dir, un òpera original per a piano i no gaire coneguda del repertori d’òpera de cambra. L’obra, a Barcelona, hi arribarà com a estrena; Paco Mir ja va portar la versió als Teatros del Canal de Madrid. Es tracta d’un espectacle musical divertit, sobretot irònic, que parodia la rivalitat habitual entre els cantants d’òpera. La partitura es construeix amb només quatre notes, per bé que semblen infinites gràcies la seva genial construcció.

El darrer títol serà L’occasione fa il ladro de Gioachino Rossini, una de les obres més programades d’aquest projecte operístic i que respon a la voluntat de donar a conèixer el repertori rossinià. Aquest any se n’oferirà la versió completa, amb direcció escènica d’Anna Ponces. Es podrà veure els dies 9 i 10 de maig al Teatre de Sarrià; després sortirà de gira: al Teatre Prado de Sitges (22 de maig) i al Teatre Conservatori de Manresa (24 de maig). Un any més es comptarà amb la col·laboració de l’Escola Elisava per a l’escenografia.

En aquesta temporada intervindran els cantants Inés Lorans, Alba Fernández, Helena Ressurreição, Donato di Gioia, Elías Ongay i Pedro Quiralte a Le cantatrici villane; Sara Bañera, Mariana Carrilho, Beñat Egiarte, Pau Armengol i Alejandro Baliñas a Ópera de cuatro notas, i Natalia Pérez, Jan Antem, Alberto Ballesta, Lucía Iglesias, Alejandro Baliñas i Elías Ongay a L’occasione fa il ladro.

Finalment, s’ha anunciat la creació d’una proposta molt engrescadora igualment amb vocació de ciutat, el Festival Rossini. Tindrà lloc al Teatre Romea de Barcelona del 8 al 21 de juny de 2020, amb la col·laboració de Focus. El contingut, tot i que es presentarà en roda de premsa properament, oferirà òperes de cambra, recitals i conferències, entre altres activitats.

Podeu consultar els detalls de la temporada en aquest enllaç.

Imatge destacada: L’escala di seta de Rossini, representada la temporada passada. © Antoni Bofill

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter