Subscriu-te

La Banda Municipal de Barcelona ofereix tres concerts extraordinaris en tres escenaris emblemàtics de la ciutat

banda_municipal_de_barcelona

Com cada any, la Banda participarà al Festival Grec; serà amb un concert sobre la figura d’Egmont, tot recuperant una obra de Joan Lamote de Grignon.

Aquest juliol la Banda Municipal de Barcelona oferirà tres concerts gratuïts en tres escenaris emblemàtics de la ciutat en els actes de celebració del seu 130è aniversari. El primer és avui divendres, 1 de juliol, en les Festes del Camp d’en Grassot-Gràcia Nova a la plaça de la Sedeta (20 h), un lloc especial per a la Banda, ja que el Centre Cívic La Sedeta en va ser la seu del 1985 al 1991.

Després d’una temporada d’èxit a L’Auditori, la Banda s’acosta un cop més a la ciutadania per difondre la gran música. Durant aquesta temporada 2015-16 han estat 18.926 persones les que han gaudit dels seus setze programes a L’Auditori (dos més que la temporada 2014-15), dada que suposa un 19% més de públic respecte de la temporada anterior, amb una mitjana d’ocupació del 80%.

En el concert d’avui a La Sedeta, que serà dirigit per Henrie Adams, la Banda tocarà un programa amb la sardana Empúries de Toldrà, la música del ballet Diane de Poitiers del francès Jacques Ibert, l’“Intermedio” de la sarsuela El baile de Luis Alonso de Gerónimo Giménez, una selecció de danses dels ballets d’Aram Khatxaturian i, per acabar, les Danses armènies d’Alfred Reed.

La segona cita serà el 15 de juliol (20.30 h) a la plaça del Rei. Aleshores serà el titular de la Banda, Salvador Brotons, qui dirigirà la formació, amb un programa que inclourà un homenatge al compositor Manuel Oltra i obres de nova creació, com la Simfonia núm. 1 d’Elisenda Fàbregas. També se celebraran els cent anys de la composició d’El amor brujo de Manuel de Falla. I finalment, el darrer d’aquests concerts extraordinaris serà el divendres 29 de juliol (21 h) als jardins del Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau, amb un repertori al voltant del swing, amb obres de Glenn Miller o Henry Mancini, entre d’altres. La banda serà dirigida novament per Henrie Adams, que amb aquest concert s’acomiadarà com a director assistent de la Banda. Els tres concerts són gratuïts (aforament limitat).

La Banda recupera una obra del seu arxiu per al concert al Festival Grec

Com cada any, la Banda participa al Grec Festival de Barcelona. En aquesta edició oferirà una vetllada musical, dirigida per Salvador Brotons, amb dues obres inspirades en la figura d’Egmont, un noble holandès del segle XVI heroi dels flamencs. La primera obra que sonarà serà Egmont de Bert Appermont, una obra contemporània que permetrà gaudir de la versatilitat d’aquesta formació. La segona obra serà la monumental Egmont, op. 84. Música d’escena per la tragèdia de Goethe de Beethoven. Es tracta d’una obra molt especial, ja que Joan Lamote de Grignon la va adaptar especialment per a la Banda Municipal de Barcelona l’any 1934 i que ara la formació ha recuperat del seu arxiu per a aquest concert. En aquesta vetllada, hi col·laboraran la cantant Mariona Pallach i l’actor Àlex Casanovas, que donarà veu a Egmont amb text de Marc Artigau.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter