Subscriu-te

La Big Ensemble Taller de Músics retrà homenatge al poeta Juan Gelman

Juan_Gelman-homentage

L’Ateneu Popular 9Barris (carrer de Portlligat, 11-15, Barcelona) acollirà el proper dissabte, 10 de maig, (a les 22 h) l’homenatge que la Big Ensemble Taller de Músics oferirà al prestigiós poeta argentí Juan Gelman amb l’espectacle Nunca los daré por muertos (Homenatge a Juan Gelman) d’Enric Palomar, un recorregut per l’univers creatiu de l’escriptor que va ser estrenat el 23 de novembre 2013 en el marc del 45è Festival Internacional de Jazz de Barcelona. Una seixantena de persones dalt de l’escenari il·lustraran musicalment els versos del poeta Premi Cervantes 2007 i un dels grans autors contemporanis de parla hispana. El muntatge, amb direcció d’Enric Palomar, tindrà com a veus els solistes Pere Martínez, Rosalia Vila i Paula Domínguez; Cordes del Món i el Cor de Veus Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals arrodoniran l’actuació musical.

Després del seu pas pel 45è Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona el novembre passat, aquesta serà la primera vegada que la Big Ensemble Taller de Músics faci tribut post mortem a Juan Gelman, traspassat el 14 de gener passat.

Juan Gelman va néixer el 3 de maig de 1930 a Buenos Aires i va començar a teixir el seu camí d’escriptor als vuit anys, quan va voler establir un primer contacte amb el seu amor platònic. Reconegut avui dia com un dels autors internacionals més respectats, Gelman va patir la persecució de la dictadura militar argentina el 1976 per la seva activitat periodística i política. Va estar exiliat a diversos països d’Europa i Amèrica, fins que finalment es va fincar a Mèxic. El poeta, lluitador incansable a favor dels drets humans, va patir les conseqüències del trauma de la dictadura: els seus fills i la seva nora, embarassada de set mesos, van formar part de la llista de desapareguts. Juan Gelman va dedicar molts anys de la seva vida a la cerca de la seva néta, fins que la va trobar l’any 2000. L’artista va fer de la seva passió una forma de vida. El seu mestratge li ha fet guanyar més de 30 premis i reconeixements, entre els quals destaquen el Premio Reina Sofía (2005), el Premio de Poesía Pablo Neruda (2005) i el Premio Miguel de Cervantes (2007).

Aquest homenatge serà el colofó del cicle de cultura crítica Cítric, una nova aposta que ha fet enguany l’Ateneu Popular 9Barris per presentar propostes de cultura “més enllà de l’espectacle”. El centre cultural públic ha programat fins ara un conjunt de propostes artístiques i reflexives entorn dels canvis que està vivint la societat actual. Un intent de fer una cultura diferent acompanyats per artistes com Sergi López, Alberto San Juan o Xavi Castillo.

Les entrades per a l’homenatge a Juan Gelman (amb la col·laboració de Casa Amèrica Catalunya), amb preus de 10 i 12 euros, es poden adquirir a través del portal https://www.ticketea.com/juangelman/.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter