Subscriu-te

La Cantània ‘La nit dels malsons’ acaba aquesta setmana a L’Auditori

Cantània-2017

La Cantània, el projecte més important del Servei Educatiu de l’Auditori de Barcelona, va començar el 4 de maig passat i arriba aquest setmana i en aquest mateix escenari a la recta final. En l’edició del 2017 participen prop de 50.000 nens i nenes de 3r, 4t, 5è i 6è d’educació primària. El títol de la cantata és La nit dels malsons, escrita pel compositor Àlex Martínez i amb dramatúrgia de Marta Buchaca. Les audicions que resten tindran lloc avui dilluns, 12 de juny, demà dimarts, dimecres i dijous (tres sessions per dia).

El protagonista és en Lluc, un nen de 9 anys molt poruc, que aprèn a conviure amb les seves pors gràcies a una experiència sorprenent la nit abans de marxar de colònies. En l’enregistrament del disc de La nit dels malsons, hi han intervingut els solistes vocals Elena Gadel i Xavi Duch i els músics Àlex Martínez (piano i teclats), David Gómez (bateria), Joan Rectoret (baix), David Soler (guitarra), David Pastor i Leo Torres (trompeta i fiscorn), Xavier Figuerola (saxo i clarinet baix) i Vicent Pérez (trombó). La direcció musical de la Cantània ha estat a càrrec de Josep Prats, Elisenda Carrasco i Ribot, Montserrat Meneses, Oriol Castanyer i la direcció escènica és de Marta Gil i Ignasi Tomàs.

Des del seu naixement el curs 1989-90 a L’Auditori, la Cantània s’ha realitzat a més de vint ciutats de sis països, tant europeus com americans. Aquest any se celebren 34 concerts a L’Auditori de Barcelona i també s’interpretarà al Vendrell, Figueres, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Sant Cugat del Vallès, Vic, Vilafranca del Penedès, Cadis, Parla, Saragossa, Sevilla, Valladolid, i a les ciutats de Biefeld, Coblença i Neustadt (d’Alemanya). A aquesta llarga llista de poblacions, s’hi sumen Madrid i Guimaraes (Portugal), que participaran al projecte per primera vegada.

Cantània és una activitat participativa dirigida a escolars de cicle mitjà i superior de primària. Cada temporada s’encarrega una obra nova per a un gran cor de nens i nenes a un compositor i un escriptor catalans de reconegut prestigi. Durant tot el curs escolar es treballa tant des de L’Auditori com des de l’escola. L’objectiu és organitzar un acte per als alumnes que, per les característiques globals, concebudes exclusivament per a ells, per la qualitat i per la implicació personal i col·lectiva en l’acte, es converteixi en una vivència musical inoblidable per a tots.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter