Subscriu-te

La cinquena edició del Festival Llums d’Antiga programa tres rèquiems renaixentistes i l’estrena d’una missa

Del 12 al 26 d’abril, tindrà lloc aquesta cita organitzada per L’Auditori, que en la cinquena edició consta de sis concerts en tres espais patrimonials de la ciutat de Barcelona: les basíliques de Santa Maria del Pi i dels Sants Just i Pastor i el monestir de Sant Pau del Camp.

En el cartell, destaca la presència de quatre formacions corals professionals de gran qualitat: l’Ensemble O Vos Omnes -resident aquesta temporada de L’Auditori-, el Cor Cererols, el Cor Francesc Valls i el conjunt Cantoría.

Pel que fa al repertori, s’ha dissenyat d’acord amb el relat general d’aquesta temporada de L’Auditori –“Mort o Retorn”- i és per això que els programes dels concerts inclouen des de l’obra De lamentatio Jeremiae prophetae de Joan Pau Pujol fins a tres grans rèquiems o misses de difunts del polifonisme renaixentista espanyol: el de Cristóbal de Morales, Tomás Luis de Victoria i Francisco Guerrero.

Totes aquestes obres es complementen amb d’altres en un mateix programa: així, en el concert inaugural, a càrrec de l’Ensemble O Vos Omnes, l’obra de Pujol compartirà cartell amb la Lamentatio Jeremiae de Bernat Icart. Al costat de la Missa pro defunctis de Guerrero, el Cor Cererols interpretarà el motet Versa est in luctum d’Alonso Lobo, Cantoría oferirà la Missa pro defunctis de Morales al costat del Miserere de Joan Pau Pujol -obra recuperada per un grup de recerca del CSIC- i, en el concert de cloenda, el Cor Francesc Valls interpretarà la Missa pro defunctis de Victoria abans d’estrenar la Missa brevis de Josep Sanz, obra encàrrec de Barcelona Creació Sonora.

A més d’aquests concerts, Llums d’Antiga també inclou el de Lea Desandre i Thomas Dunford -amb el títol “Laissez durer la nuit”- i el del conjunt instrumental Tiento Nuovo, dirigit des del clavecí per Ignacio Prego.

D’aquesta manera, el Festival Llums d’Antiga manté vigents els seus objectius fundacionals, consistents a posar el focus a partitures oblidades del passat, oferir-les en espais i contextos històrics -que, d’altra banda, li són naturals- i amb artistes de referència.

Com a mostra de la col·laboració entre diverses àrees de L’Auditori, el concert inaugural del Festival serà enregistrat a càrrec del segell de L’Auditori en sistema immersiu per a poder ser escoltada, posteriorment i en condicions òptimes, al Museu de la Música.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter