Subscriu-te

La desena edició del cicle Música al Claustre de l’IEC tracta del llenguatge musical com a patrimoni sonor

Els dies 8, 16 i 28 de setembre tindran lloc a la Casa de Convalescència, seu de l’Institut d’Estudis Catalans, els tres concerts del cicle Música al Claustre organitzat per aquesta entitat. Aquesta serà la desena edició de la iniciativa, que mostrarà la participació històrica de la institució en la recuperació del llenguatge musical com a patrimoni sonor de Catalunya.

El primer concert, titulat “Wind – A la recerca del vent”, serà a càrrec del Windu Quartet, una formació integrada per quatre flautes de bec, i consistirà en un espectacle poètic i musical a partir de les diverses manifestacions del vent que es produeixen al nostre planeta, ja siguin ocasionades per l’home o bé per la natura mateixa. El repertori sorgeix de la interpretació creativa dels músics i produeix una nova experiència a partir de la interpretació del repertori històric mitjançant nous recursos expressius, que són fruit de l’ús dels mitjans acústics i escènics actuals.

El segon concert serà un homenatge a Felip Pedrell en el centenari de la seva mort, que s’escau enguany, i serà protagonitzat pel Trio Pedrell. Membre destacat i fundador de l’IEC, al qual va deixar un generós llegat, Pedrell va situar la institució en la línia de més qualitat i exigència de la recerca musical europea. La seva producció ha impulsat la recerca musicològica catalana des del segle XX fins a l’actualitat. Casualment, el Trio Pedrell celebra també enguany el seu desè aniversari.

Finalment, el cicle es tancarà amb el concert que oferirà La Companyia Musical –formació fundada i liderada per Josep Cabré– amb el títol “Veus i instruments d’època. La interpretació creativa”. S’hi podran sentir obres recuperades –i publicades darrerament– del patrimoni musical català, gràcies a l’impuls i la inspiració de la Societat Catalana de Musicologia, filial de l’IEC.

Tots els concerts començaran a les 20 hores, al pati de la Casa de Convalescència, al número 47 del carrer del Carme de Barcelona.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter