Subscriu-te

La flautista Elisabeth Franch i la soprano Mercedes Gancedo, guanyadores del Concurs de les Corts

Elisabet Franch durant la seva intervenció en el Concurs Internacional de Música de les Corts de Barcelona, acompanyada al piano per Josep Buforn
Elisabet Franch durant la seva intervenció en el Concurs Internacional de Música de les Corts de Barcelona, acompanyada al piano per Josep Buforn

L’11a edició del Concurs Internacional de Música de les Corts de Barcelona (CIM les Corts), organitzat per l’Ajuntament de Barcelona –Districte de les Corts, el Centre d’Estudis Musicals A Tempo i l’Associació per l’Altre Cor Cremat–, es va celebrar a finals de maig en les seves dues categories: instrumental i cant.

El Concurs té com a finalitat estimular i donar suport als joves intèrprets en la seva carrera musical, impulsar la interpretació musical i la difusió de la música clàssica a partir de les joves generacions i establir un nou marc cultural de difusió musical a les Corts. És per això que les dues semifinals i la final són obertes al públic i van tenir lloc a dos centres municipals del barri: el Centre Cívic Can Deu i l’Auditori AXA de L’illa Diagonal.

En l’edició celebrada el mes de maig passat, s’hi van inscriure fins a 60 participants en les dues categories, dels quals van ser escollits 8 semifinalistes en cadascuna. I d’aquests, només 4 per categoria van passar a la final, que va ser el 30 de maig a l’Auditori AXA.

En la categoria instrumental, el jurat, format pel pianista Daniel Blanch, la violinista Oksana Solovieva, la flautista Alexandra Miletic, el director d’orquestra i compositor Xavier Pagès, el compositor Alberto García Demestres, el director de la discogràfica Solfa Recordings –Lluís Soler–, el pianista Ricardo Estrada i la directora de la «Revista Musical Catalana», Mercedes Conde, atorgà el primer premi a la flautista Elisabet Franch Moncunill, dotat amb 3.000 euros i un concert del cicle Clàssica a les Corts. La flautista, que obtingué també el premi del públic, va ser igualment la guanyadora d’un enregistrament professional per a la discogràfica Solfa Recordings.

El segon premi fou atorgat al quartet de saxofons Heli Quartet, format per Alejandro Ibáñez, Julián Álvarez, Miguel Vallés i Sergi Llopart (premi valorat en 1.000 euros). Com a finalistes van quedar el duo format per la violoncel·lista Andrea Amador i el pianista Carlos López (que oferiran un concert organitzat per l’aula d’extensió universitària per a gent gran Les Corts Est) i el Keybart Ensemble (quartet de saxos) format per Daniel Miguel, Pere Méndez, Maria Teresa Gómez i Víctor Serra (que oferiran un concert en el cicle 30 Minuts de Música de la Fundació Mas i Mas).

D’esquerra a dreta: Margarida Cloquell, Verónica Tello, Rachel Duval i Mercedes Gancedo
D’esquerra a dreta: Margarida Cloquell, Verónica Tello, Rachel Duval i Mercedes Gancedo

En la categoria de cant, el jurat format pel tenor Jaume Aragall, el crític musical Jordi Maddaleno, el tenor Roberto Accurso, l’agent musical Carlos Caballé, el crític musical Aleix Palau, Pedro Hernández (exdirector del Concurs Manuel Ausensi) i Lluís Soler, director de la discogràfica Solfa Recordings, atorgà el primer premi a la soprano argentina radicada a Barcelona Mercedes Gancedo, de 23 anys d’edat, que també obtingué un concert en el cicle Clàssica a les Corts. El segon premi anà a mans de Verónica Tello, també soprano, que obtingué igualment una beca per participar en el Barcelona Opera Studio 2016. Les finalistes, Margarida Cloquell i Rachel Duval, obtingueren dos concerts en el cicle Les Veus del Monestir (Rachel Duval) i la participació en el concert de clausura de la Festa Major de les Corts 2015, que tindrà lloc el segon diumenge d’octubre a l’Auditori AXA (Margarida Cloquell).

 

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter