Subscriu-te

La Fundació Pasqual Maragall organitza un concert a favor de la investigació contra l’Alzheimer

Presentació del concert “El 28 de setembre la resposta a l’Alzheimer està en la música”. D’esquerra a dreta: Xavier Trias, Pasqual Maragall, Diana Garrigosa, Joan Manuel Serrat i Jordi Camí. © Carlos Prieto
Presentació del concert “El 28 de setembre la resposta a l’Alzheimer està en la música”. D’esquerra a dreta: Xavier Trias, Pasqual Maragall, Diana Garrigosa, Joan Manuel Serrat i Jordi Camí. © Carlos Prieto

El concert, que també celebrarà el 5è aniversari de la Fundació, reunirà un cartell únic amb Joan Manuel Serrat, Barbara Hendricks, Noa i Miguel Poveda, acompanyats de la Simfònica del Vallès

Amb motiu del seu 5è aniversari, i amb el lema “El 28 de setembre la resposta a l’Alzheimer està en la música”, la Fundació Pasqual Maragall organitza un concert a benefici de la investigació contra l’Alzheimer i amb l’objectiu de sensibilitzar la societat sobre la malaltia i recaptar fons per finançar projectes de recerca de la mateixa Fundació. Aquest concert, organitzat en col∙laboració amb The Project, serà el dissabte 28 de setembre de 2013, al Palau Sant Jordi de Barcelona.

La soprano Barbara Hendricks
La soprano Barbara Hendricks

L’acte, que s’emmarca en el Dia Mundial de l’Alzheimer, reunirà damunt l’escenari un cartell inèdit i excepcional, amb Joan Manuel Serrat, Barbara Hendricks, Noa i Miguel Poveda, els quals oferiran un recital únic amb base simfònica, acompanyats per l’Orquestra Simfònica del Vallès sota la direcció musical de Joan Albert Amargós i la direcció artística de Manuel Huerga.

La cantant Noa
La cantant Noa

El concert tindrà una durada prevista de dues hores i constarà aproximadament de 20 peces en format simfònic sobre les quals el director musical i els artistes ja estan treballant. Segons l’organització, els assajos, el gran talent dels artistes participants i el fet que tots ells tenen experiències prèvies en aquest format auguren un espectacle dinàmic, atractiu i emocionant. Així mateix, es realitzarà una disposició escenogràfica que transformarà el Palau Sant Jordi en un espai elegant i suggestiu gràcies a Manuel Huerga, amb la finalitat de crear una experiència única i irrepetible en un espai immillorable.

En la presentació del concert en roda de premsa, el 18 d’abril passat, el director general de la Fundació Pasqual Maragall, Jordi Camí, va destacar la feina realitzada per la Fundació en els seus primers anys, però també la necessitat de trobar recursos propis per tirar endavant els projectes de recerca que té en marxa. El cantant Joan Manuel Serrat va destacar que “tots els que col∙laborem ho fem en defensa pròpia, egoisme, perquè ens afecta directament a tots”. “De l’Alzheimer no ens salvem ningú. És una malaltia que no toca només els que la pateixen, sinó també els familiars i la societat en general”, va afegir.

El ‘cantaor’ Miguel Poveda
El ‘cantaor’ Miguel Poveda

Per la seva banda, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va mostrar la seva satisfacció per col∙laborar en el projecte, ja que “es necessita tenir capacitat de fer recerca i innovar”, un àmbit al qual “el món de la cultura és especialment sensible”. També, Diana Garrigosa, vicepresidenta de la Fundació, va fer una crida a tots els ciutadans a assistir al concert, i ajudar així “a continuar buscant respostes a la malaltia”.

La Fundació Pasqual Maragall, creada el 2008, aborda els reptes que planteja la malaltia d’Alzheimer des de l’àmbit de la recerca científica amb el compromís d’aportar-hi solucions innovadores i decisives, així com millorar el benestar de les persones afectades. El seu objectiu és reduir el nombre de persones afectades, avançant en el tractament i en la cura de la malaltia; retardar l’evolució de la malaltia, avançant en la detecció precoç i la prevenció; i millorar la qualitat de vida de les persones afectades i dels seus cuidadors, aportant solucions a necessitats no cobertes de la seva vida diària.

Les entrades, amb preus de 25, 40 i 60 euros, ja estan a la venda a través de The Project, Telentrada, Ticketmaster, Atrápalo i també al web www.respostamusica.com.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter