Subscriu-te

La GIOrquestra celebra 5è aniversari amb un concert el 5 de febrer

GIOrquestra_Concert 4t Aniversari_auditori_Girona

El concert inclourà l’estrena del poema simfònic Núria d’Albert Guinovart.

La GIO, l’orquestra simfònica de les comarques gironines, celebrarà el cinquè aniversari el proper diumenge 5 de febrer a l’Auditori de Girona amb un concert especial en què sonarà música de Beethoven i Txaikovski i s’hi estrenarà una obra d’Albert Guinovart. La iniciativa va més enllà d’un simple concert, ja que s’integra en un projecte solidari per a la lluita contra el càncer que inclou una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami (que es pot veure aquí). Es tracta de l’enregistrament i edició, a càrrec de l’equip d’Igor Cortadellas, d’un DVD en col·laboració amb el blog personal i solidari El crep de mi vida, impulsat per Vanessa Nueda, i destinat a recaptar fons per al projecte de recerca del doctor Jordi Frigola de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona. Si la iniciativa té èxit, i com a acció pionera en la música clàssica a casa nostra, el DVD es presentarà per primavera en actes solidaris organitzats en cinemes.

El programa de concert inclourà a la primera part la coneguda Simfonia núm. 5 de Beethoven. A la segona part s’estrenarà el poema simfònic Núria, obra d’encàrrec al reconegut pianista i compositor Albert Guinovart, padrí de l’orquestra des que es va crear. L’obra està dedicada a la mare dels germans Sabaté, inspiradora de la GIO i que va morir de càncer, i a la filla del Jaume i fillola d’en Marcel, que ara té cinc anys. El concert es clourà amb l’espectacular Obertura 1812 de Txaikovski.

Presentació del concert de 5è aniversari de la GIOrquestra, la setmana passada al Celler de Can Roca
Presentació del concert de 5è aniversari de la GIOrquestra, la setmana passada al Celler de Can Roca

En aquesta ocasió, la GIO presentarà el format de gran orquestra simfònica i estarà integrada per setanta músics, que actuaran sota la batuta del seu director titular, Marcel Sabaté. El concert, aquest diumenge, 5 de febrer, a les 19 h, a l’Auditori de Girona, serà transmès en directe per l’emissora Catalunya Música, que inclou aquest esdeveniment en els actes de celebració del seu trentè aniversari. Les últimes entrades són a la venda a taquilles o al web www.auditorigirona.org.

La temporada del cinquè aniversari

Seguint el procés de creixement i consolidació al territori, la GIO està treballant perquè les celebracions del seu cinquè aniversari s’allarguin durant tot l’any natural amb l’objectiu de portar música orquestral de qualitat a totes les capitals de comarca i principals poblacions de la demarcació de Girona. Avui per avui ja s’han presentat per a la primavera els concerts especials a Olot el 2 d’abril (amb Christopher Duigan i David Salleras) i a Figueres el 28 d’abril (amb Albert Guinovart), a part d’altres actuacions de música de cinema amb Marc Timón en diversos municipis de Girona i la resta de Catalunya.

Properament es presentaran les directrius del projecte de futur de la GIO, que, pel que fa a actuacions, comportarà destacats concerts a l’estiu, així com una temporada 2017-18 tot col·laborant amb solistes internacionals, d’acord amb la línia habitual de treball de l’orquestra, que durant aquests cinc anys ha compartit escenari amb músics del prestigi de Miloš Karadaglić, Daniel Müller-Schott o Nemanja Radulovic.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter