Subscriu-te

La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona amb Virginia Martínez

Aquest dilluns 26 de novembre (20 h), la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona torna al paranimf de la Universitat de Barcelona (entrada lliure, aforament limitat) per oferir un programa amb Beethoven com a protagonista, sota la direcció musical de Virginia Martínez i amb la participació de la jove pianista Charlotte Coulaud.

Amb l’objectiu de difondre la música simfònica com a part de la seva tasca pedagògica i cultural, la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (JOSB) complementa la formació dels joves instrumentistes fomentant-ne el desenvolupament educatiu en un marc d’alt nivell artístic en què es comparteixen coneixements, il·lusió, esforç i talent. En aquest concert s’interpretarà la cèlebre Simfonia núm. 7, en La major, op. 92 i el Concert núm. 4 per a piano i orquestra de Beethoven, sota la direcció de Virginia Martínez, una de les directores d’orquestra més reconegudes de la seva generació, que debuta amb la JOSB juntament amb la jove pianista guanyadora de l’International Piano Awards BPA 2017, la francesa Charlotte Coulaud.

Virginia Martínez és, des de l’any 2012, directora titular i artística de l’Orquesta Sinfónica de la Región de Múrcia. Ha dirigit amb gran èxit l’Orquesta Pablo Sarasate, Orquestra de València, Orquesta de Granada, Simfònica del Vallès, ensemble BCN216, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Sinfónica del Principat d’Astúries, Wiener Kammerorchester i Orquesta Nacional de Santo Domingo, on col·labora amb Philippe Entremont. Té experiència amb orquestres juvenils com a directora titular de l’Orquesta de Jóvenes de la Región de Múrcia.

Charlotte Coulaud prové d’una família de músics; als vuit anys va interpretar el Concert en Re major de Joseph Haydn amb l’Orquestra de la Ràdio Nacional de Bucarest, amb motiu d’un homenatge al seu besavi Constantino Bobescu, compositor, director d’orquestra i violinista romanès. El 2013 fou guardonada amb el primer premi dels concursos Les Virtuoses du Cœur i Concours International de Piano de l’Illa de França en la màxima categoria. El 2015 obtingué el premi del jurat i el Premi Jean Clostre del concurs Les Jeudi du Piano a Ginebra i el segon premi de la Claude Bonneton International Competition al sud de França.

La JOSB es va fundar l’any 2015, sota la direcció titular i artística del director d’orquestra Carlos Checa. Es va presentar el 25 d’octubre al Foyer del Gran Teatre del Liceu i des de la seva temporada inaugural 2015-16, manté un mínim de sis programes simfònics per temporada amb concerts gratuïts a la ciutat de Barcelona. Col·labora amb directors d’orquestra convidats, com Josep Caballé-Domènech, Joshua Dos Santos, Manuel Hernández Silva, Salvador Brotons, Rubén Gimeno, Íñigo Pírfano i Michael Thomas, i amb professorat de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu. La JOSB té el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Universitat de Barcelona i el Centre Cívic La Sedeta i d’amics col·laboradors i membres protectors, i rep el patrocini de Barcelona Ciutat de Música, l’Obra Social de la Clínica Sanza, Mercedes-Benz AutoBeltran i Gratacós 1940.

La JOSB al Palau de la Música Catalana durant un assaig

La JOSB també desenvolupa una cooperació solidària amb diferents organitzacions de la ciutat: ha realitzat concerts benèfics per a Càrites gràcies a l’Orde Constantinià de Sant Jordi, un concert benèfic per a la Fundació Pasqual Maragall, un concert solidari al Centre Penitenciari de Can Brians de Barcelona. D’altra banda, ha col·laborat amb La Marató de TV3 en l’enregistrament d’un videoclip i d’un tema inclòs al CD del 2016, del qual es van vendre més de 220.000 còpies. Des del 2017 manté una col·laboració amb l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer (AFAB) i col·labora amb un concert anual al Palau de la Música Catalana.

Imatge destacada: Virginia Martínez. © Piti

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter