Subscriu-te

La Mostra de Música Espiritual torna a convertir l’església de Santa Anna en centre cultural

Claustre de la Parròquia de Santa Anna

L’església de Santa Anna de Barcelona acull del 6 al 26 de juliol la primera Mostra de Música Espiritual amb la programació de sis concerts a l’església pròpiament i a la plaça de Ramon Amadeu, davant de la parròquia. El cicle neix amb la intenció de posicionar novament  l’església de Santa Anna, situada al centre de la ciutat, molt a prop de la plaça de Catalunya i que ha estat un dels espais emblemàtics de la història de la ciutat, tot i que ara és un dels racons més desconeguts dels edificis històrics de Barcelona.

Aquest I Cicle de Concerts de Música i Espiritualitat té com a fil conductor la programació de músiques en contacte directe amb el món més espiritual més enllà d’una relació directa amb l’art religiós o sacre, amb la intenció d’oferir una visió àmplia amb presència de diverses cultures. La mostra començarà el divendres 6 de juliol, amb la interpretació de les Variacions Goldberg de Bach a càrrec de solistes de la Camerata de la Schubertíada, en la seva transcripció per a trio de corda de Sitkovetski. L’església de la Parròquia de Santa Anna acollirà tres concerts més.

Seguirà el dijous 12 de juliol (21 h) amb l’actuació de l’Schola Cantorum Universitaria Barcinonensis, amb l’organista Aarón Ribas i quartet de corda de l’Orquestra de la Universitat de Barcelona, dirigits per Carles Gumí, amb un programa de música sacra alemanya dels segles XVI-XVII d’autors com Pachelbel, Franck, Buxtehude, Schütz, Bach, Praetorius i Schein.

El dijous 19 de juliol, el guitarrista Joan Benejam oferirà una proposta diferent en el seu concert, amb un programa de guitarra clàssica, romàntica i barroca, i el conjunt Música Reservata Barcelona actuarà amb un programa vocal a cappella amb obres de Francisco Guerrero i Tomás Luis de Victoria. El cicle es clourà el 26 de juliol, coincidint amb la Festa de Santa Anna, amb el concert de duos amb textos bíblics de Bach i Händel a càrrec de la soprano Marta Mathéu acompanyada de la mezzosoprano Àngels Civit i l’organista Miquel Gonzàlez.

El cicle de concerts es completa amb les dues propostes que tindran lloc a la plaça de Ramon Amadeu, com s’ha esmentat, davant de la Parròquia de Santa Anna. D’una banda, el dissabte 14 de juliol hi actuaran el grup Twocats Pel Gospel, amb un concert de gospel d’aquest conjunt nascut fa més de deu anys a Barcelona. A més, el dimecres 25 de juliol hi actuarà el Grup Shirai, resident a la ciutat, que fusiona el so dels bols tibetans, instruments realitzats amb cristall de quars i minerals, amb veu i altres instruments de vibració com són els gongs, en un concert que busca el contacte del cos amb la seva espiritualitat a través de la música.

La dimensió de la mostra és artística i cultural, ja que les diverses propostes estan en la intersecció entre l’art, la música i l’espiritualitat, però també té una dimensió social, tot pretenent establir ponts de diàleg entre les cultures i les religions, i entre creients i no creients. En paraules de mossèn Peio Sánchez, rector de Santa Anna i un dels principals promotors de la iniciativa junt amb l’ICUB i l’Associació de Comerciants de Santa Anna, “volem promoure un diàleg entre la fe i la cultura, i alhora promovent tota aquesta realitat de bellesa que ens ofereix l’entorn de Santa Anna, com a contrapunt d’un món en què predominen altres aspectes com l’economia. És una oportunitat nova, anem fent camí”. El cicle neix amb vocació de continuïtat i ja disposa de la programació de petits concerts de cambra per a la temporada vinent en col·laboració amb el Palau de la Música i amb la intenció igualment de promoure un cicle de cinema d’estiu en properes edicions.

Es pot consultar més informació i adquirir-ne les entrades, entre 10 i 18 euros i amb possibilitat d’abonament, al web de la Parròquia de Santa Anna: www.parroquiasantaanna.org.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter