Subscriu-te

La pianista Yuja Wang actua a Barcelona i debuta a Girona

La pianista Yuja Wang. © Felix Broede/DG
La pianista Yuja Wang. © Felix Broede/DG

La jove pianista xinesa Yuja Wang oferirà un recital a l’Auditori de Barcelona –en la temporada L’Auditori Més–, el dimarts 21 de maig, i a l’Auditori de Girona ho farà l’endemà, per primera vegada en aquesta ciutat –serà el darrer concert de la temporada clàssica–, dimecres 22 de maig, ambdós a les 21 hores.

Yuja Wang, de 26 anys, és considerada una de les pianistes més reconegudes del panorama actual, ha actuat en les millors sales del món i és coneguda internacionalment per la seva espontaneïtat, precisió, profunditat i carisma sobre l’escenari; igualment, ha rebut elogis pel seu domini sobre les exigències tècniques més complexes del repertori i la profunditat de la seva comprensió musical. Aquesta pianista mediàtica enregistra en exclusiva per a la discogràfica Deutsche Grammophon.

Yuja Wang ha ofert recitals a les principals ciutats de l’Àsia, Europa i Nord-amèrica. És una apassionada de la música de cambra i participa regularment en festivals arreu del món. El març de 2011 Yuja Wang va interpretar una sèrie de tres concerts de música de cambra a la Salle Pleyel de París amb els solistes de la Filharmònica de Berlín. Va fer el seu recital de debut a l’Stern Hall del Carnegie Hall l’octubre de 2011. També ha treballat amb els directors més reconeguts, com ara Claudio Abbado, Daniel Barenboim, Gustavo Dudamel, Charles Dutoit, Daniele Gatti, Valeri Gerguiev, Mikko Franck, Manfred Honeck, Pietari Inkinen, Lorin Maazel, Kurt Masur, Sir Roger Norrington, Antonio Pappano, Iuri Temirkanov, Michael Tilson-Thomas i Pinchas Zukerman.

La “superheroïna de la tècnica pianística amb una eloqüència que no té comparació”, segons el «San Francisco Chronicle», interpretarà en ambdós escenaris catalans obres de Liebermann (Gargoyles, op. 29), Rahkmàninov (Sonata núm. 2 en Si bemoll menor, op. 36), Skriabin (Sonata núm. 2, “Sonata-Fantasy” en Sol diesi menor, op. 19 i la Sonata núm. 6, en Sol major, op. 62) i Ravel (La Valse). Yuja Wang acabarà el mes de maig amb actuacions a Holanda i Àustria. Aquests concerts de Barcelona i Girona suposen el debut de la pianista xinesa a L’Auditori i a la ciutat de Girona. Yuja Wang va debutar a Barcelona el 14 de març de l’any passat, al Palau de la Música, en el cicle Ibercamera.

Més informació: www.auditori.cat i a www.auditorigirona.org

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter