Subscriu-te

La Simfònica del Vallès tanca temporada amb cinema i un gran èxit d’audiència

10403712_681494358570306_1048703672583546922_n

L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) tanca la temporada 2013-14 amb un programa dedicat als “invisibles del cinema”, dos factors indispensables per al gaudi del Setè Art: la música i els dobladors.

D’aquesta manera l’OSV posa llaç d’or a la millor temporada en xifres d’espectadors de les divuit que porta en col·laboració amb el Palau de la Música Catalana, ja que es tancarà amb un total d’11.528 espectadors, tot superant de llarg els 7.640 de la temporada passada i els resultats de la que fins al moment era la millor temporada de l’OSV, la de l’any 2009, amb un 18% més d’espectadors. Unes xifres que confirmen l’èxit de l’Orquestra Simfònica del Vallès en la manera d’acostar-se a les obres del gran repertori ofertes al gran públic, i que es basa a adaptar i innovar en el format més que no pas en el contingut.

En aquest concert-espectacle –demà divendres, 13 de juny, al teatre La Faràndula de Sabadell (21 h) i dissabte, 14 de juny, al Palau de la Música (19 h)–, l’OSV ha convidat l’expert actor i doblador de cinema Jordi Brau, la veu original en castellà i català de grans actors de Hollywood, com Tom Cruise, Tom Hanks, Robin Williams, Kenneth Branagh, Nicholas Cage, Daniel Day Lewis, Philip Seymour Hoffman, Colin Firth o Sean Penn. Ell és la veu d’aquests actors en pel·lícules tan emblemàtiques i premiades amb Oscar al millor actor com Philadelphia i Forrest Gump (Tom Hanks); Mi pie izquierdo, Pozos de ambición i Lincoln (Daniel Day Lewis); Mystic River (Sean Penn); La vida és bella (Roberto Benigni); El indomable Will Hunting (Robin Williams); Capote (Philip Seymour Hoffman), i El discurs del rei (Colin Firth).

El programa que interpretarà l’Orquestra Simfònica del Vallès sota la direcció del seu titular, Rubén Gimeno, inclou fragments de grans èxits de pantalla i pel·lícules icòniques com Good morning, Vietnam!, El ninot diabòlic, Amadeus, Platoon, Nacido el Cuatro de Julio, Missió impossible, Apol·lo 13, Sra. Doubtfire, La vida és bella, Salvar al soldado Ryan i Forrest Gump. Jordi Brau hi participarà activament amb alguns dels fragments més representatius de les pel·lícules, ja sigui preludiant els temes musicals o bé inserit enmig de la música, a través d’un guió a partir de les pel·lícules originals elaborat per Jordi Cos, president de l’OSV, i ell mateix. Un concert poc habitual que farà les delícies del públic més cinèfil, però que també presentarà molt bona música, composta per grans especialistes de música per a cinema, com James Horner, Alan Silvestri, John Williams o Joe Renzetty, incloent-hi hits del repertori clàssic com Mozart i Rossini.

L’actor de doblatge Jordi Brau
L’actor de doblatge Jordi Brau

És el primer cop que Jordi Brau intervé en un espectacle d’aquestes característiques, si bé la seva formació té les arrels a l’Institut del Teatre i té coneixements musicals exhaustius. De la seva relació amb Abel Folk (del temps en què van coincidir com a estudiants a l’Institut del Teatre) va sorgir la col·laboració en la telemovie Desclassificats i el projecte teatral que estrenarà a l’octubre amb Rosa Novell al Teatre Romea, basat en la novel·la de Sandor Marai El último encuentro.

En ser preguntat per quina és la pel·lícula que més li ha costat doblar, Brau respon Good morning, Vietnam!, en què l’actor català doblava el nord-americà Robin Williams, que parlava a gran velocitat i imitava diverses veus. La pel·lícula que més l’ha emocionat és Forrest Gump, en què dobla Tom Hanks en un dels films més entranyables de la història del cinema.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter