Subscriu-te

La sisena edició del Festival Música als Masos programa deu produccions durant el mes de juliol a la comarca de la Garrotxa

De l’1 al 17 de juliol tindran lloc els concerts de la sisena edició de Música als Masos, el festival que es proposa oferir programes musicals atractius en entorns especials que afavoreixin les millors condicions per a una bona audició. Concretament, la música s’interpreta en sales de cases i masos garrotxins que, tot conservant l’aspecte original, garanteixen una atmosfera autèntica i una acústica excepcional.

Música als Masos va néixer el juliol del 2016 amb l’objectiu d’ampliar l’oferta cultural de la comarca de la Garrotxa amb concerts de petit format. Cada concert dura uns 50 minuts sense pauses i se n’ofereixen dos passis, per a un públic entre 30 i 50 persones cadascun segons l’espai. Les formacions que hi actuen són grups de música de cambra, des de duets fins a sextets, sovint amb músics locals. Els concerts es clouen amb una degustació de vi del celler empordanès Vinyes dels Aspres.

La programació d’enguany arrencarà el primer cap de setmana de juliol amb les actuacions del Trio Fortuny (amb un programa amb obres d’Arvo Pärt, Josep M. Guix i Mendelssohn), l’Ensemble Exclamatio (obres del Barroc italià) i l’Ensemble Dialoghi (Trios de Mozart, Schubert i Schumann). Aquests concerts tindran lloc als masos Ventós d’Olot i la Codina de Sant Privat d’en Bas.

El segon cap de setmana, el Mas Vayreda d’Olot acollirà un concert amb la integral de Quartets per a flauta de Mozart –seguint la voluntat del festival de presentar repertoris complets– i l’actuació del Trio Capmany (amb una obra de Jordi Cornudella i les Cuatro estaciones porteñas de Piazzolla), mentre que al Mas Pratdevall de Santa Pau es podran sentir les dues primeres entregues d’un nou cicle de dos anys per interpretar íntegrament les deu Sonates per a violí i piano de Beethoven.

La programació es completarà el tercer cap de setmana de juliol amb quatre concerts: dijous 14, a la Casa Solà-Morales d’Olot, el Duo Dordal-Tarrús presentarà un programa a l’entorn de la història del tango; l’endemà el Trio Reus-Oliu interpretarà Schubert, Montsalvatge i Beethoven al Mas la Vila de la Vall de Bianya, on dissabte actuarà també el Tempus Trio amb obres de Schubert. L’últim programa d’aquesta edició serà a càrrec del violoncel·lista Ramon Bassal, que continuarà el cicle de la integral de les Suites de Bach iniciat el 2019. Aquest darrer concert serà un homenatge a Rosa Maria Montanyà.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter