Subscriu-te

La soprano Begoña Alberdi presenta ‘Casta Diva’, monòleg operístic, a Vilassar de Dalt i Barcelona

Begoña Alberdi

La polifacètica soprano barcelonina Begoña Alberdi estrena un nou espectacle el proper dissabte 5 d’abril al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt. Casta Diva, un silenci inesperat és una producció de la soprano barcelonina amb direcció d’Ester Nadal. Alberdi explora el seu doble vessant d’actriu i cantant en el “monòleg operístic”, en què alterna un monòleg teatral i àries i fragments d’algunes de les més famoses àries del repertori per a soprano. L’espectacle, amb acompanyament de piano, clarinet i violoncel, es podrà veure també a Barcelona els dies 12 i 13 d’abril al Teatre Akadèmia.

En Casta diva, un silenci inesperat es combinen l’humor, les àries més conegudes de la història i l’amor per la cultura i la música amb l’objectiu de “portar a la pràctica una idea que defenso des de fa temps: que és possible integrar text i música en un espectacle com un tot continu, sense que hi hagi la sensació que les cançons van per una banda i el text per una altra”, en paraules de la mateixa soprano.

Amb la col·laboració d’Ester Nadal, l’espectacle situa l’espectador al davant d’un moment de soledat de l’aclamada soprano Concha Durán, que té la difícil tasca de coordinar el gran acte d’homenatge a la seva amiga Pepa, també soprano, desapareguda recentment i mundialment coneguda com La Molinieri. Durant els preparatius d’última hora al teatre on tindrà lloc l’esdeveniment, Concha repassa les àries que les van portar a la fama, les músiques que les van unir i les anècdotes que les van fer riure. Amb música en viu, Casta Diva, un silenci inesperat és un espectacle ple d’humor però amb una reflexió de fons: cap a on va la cultura?, sucumbirà als interessos econòmics?

Begoña Alberdi estarà acompanyada per tres músics: un pianista (Miguel Ángel Dionis i Luis López s’alternaran), un clarinetista (Abel Batlles) i un violoncel·lista (Guillem Vallvé). L’espectacle s’estrena a Vilassar de Dalt el proper dissabte, però se’n faran dues representacions més el cap de setmana següent a Barcelona. El preu de les entrades és de 15 euros (anticipada) i 18 euros (taquilla, el mateix dia de l’espectacle).

Per poder produir l’espectacle, Alberdi ha posat en marxa un projecte de micromecenatge a la plataforma Verkami que finalitza el mateix dissabte, dia de l’estrena. Amb l’aportació es poden també adquirir entrades per a l’espectacle, entre altres recompenses.

Begoña Alberti porta molts anys de carrera amb col·laboracions de diversa índole, tant en l’àmbit de l’òpera com del teatre. Les seves inquietuds teatrals la van portar a col·laborar durant anys amb el grup teatral Els Joglars (El Nacional, Ubú president) i a treballar en muntatges creats per Carles Santos (Lisistrata) i Calixto Bieito (Tirant lo Blanc i Don Carlo al Festival Grec, i Passió al Teatre de Basilea). Ha combinat aquests compromisos amb actuacions en les temporades operístiques del Gran Teatre del Liceu, Teatro Real de Madrid, Euskalduna de Bilbao i Òpera d’Oviedo, així com també l’Òpera Nacional de Seül, Òpera de Berlín, Frankfurt, Dublín, etc., interpretant els més variats personatges d’un ampli repertori.

Va debutar en l’òpera el 1989 com a Euridice (Orfeo ed Euridice, Gluck) al Teatre La Faràndula de Sabadell. La mateixa temporada també ho va fer al Gran Teatre del Liceu, en què ha arribat a interpretar més de vint personatges en òperes com Jenůfa, Boris Godunov, Manon Lescaut, Die Walküre, Salome, Una cosa rara, Aida, Beatrice di Tenda, Alcina, Norma, La Favorita, Parsifal, La Fiamma, Le nozze di Figaro, Don Giovanni, Peter Grimes, Macbeth, Die tote Stadt, Macbeth i un llarg etcètera. Al Teatro Real va debutar com a Marzellina de Le nozze di Figaro, paper que també ha interpretat al Teatre Calderón de Valladolid i al Teatro Campoamor d’Oviedo. Al Teatro de la Zarzuela de Madrid cantà en l’òpera Jenůfa, i a l’Euskalduna de Bilbao en Der Rosenkavalier, on tornà com una de les valquíries de Die Walküre. Begoña Alberdi té al mercat diversos treballs discogràfics i nombroses òperes en DVD enregistrades al Liceu.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter