Subscriu-te

La soprano Irene Mas i el pianista xilè Danor Quinteros, premiats al 13è CIM de Les Corts

© www.facebook.com/ConcursoCIM/
© www.facebook.com/ConcursoCIM/

La 13a edició del Concurs Internacional de Música de les Corts (CIM Les Corts), per a joves intèrprets, que va tenir lloc entre el 22 i el 27 de maig a Barcelona, va atorgar el primer premi en les dues categories, veu i instrumental, a una soprano i a un pianista.

La soprano catalana Irene Mas va ser la guanyadora del primer premi en la categoria vocal, atorgat per un jurat format per figures il·lustres, com el tenor Jaume Aragall, l’agent artístic Carlos Caballé o el crític Roger Alier, entre d’altres. Valorat en 3.000 euros i un concert del cicle Clàssica a Les Corts, la cantant també va rebre com a premi la participació en el concert de clausura de la Festa Major de les Corts 2017, a l’Auditori AXA.

El guanyador de la categoria instrumental, el pianista xilè Danor Quinteros, va aconseguir el primer premi i un concert del cicle Clàssica a les Corts, a més del premi atorgat per la discogràfica Solfa Recordings, consistent en l’enregistrament d’una maqueta professional. Amb un jurat format per músics com Ricardo Estrada, Oksana Solovieva, Alexandra Miletic i Alberto García Demestres, entre d’altres, el segon premi en la categoria instrumental va recaure en el duo format per la violoncel·lista Irma Bau i la pianista Irina Veselova.

En la categoria de cant, el segon premi va ser per a la també soprano Natalia Salom, mentre que el premi del públic va ser per a la soprano Almudena López, que va obtenir també una beca al curs Barcelona Opera Studio 2017-18, organitzat pel centre d’estudis musicals A Tempo.

Els altres premis especials van recaure en la mezzosoprano Helena Isabel Ressureiçao, en forma de concert del cicle Les Veus del Monestir, organitzat pel monestir de Santa Maria de Pedralbes, i en el duo de cambra format per la soprano Mercedes Gancedo i la pianista Beatriz González, que van obtenir un concert organitzat per l’Aula d’Extensió Universitària de Les Corts.

Organitzat per l’Ajuntament del Districte de les Corts de Barcelona, l’Associació Per l’Altre Cor Cremat de Barcelona i el Centre d’Estudis Musicals A Tempo, és obert a tots els intèrprets de música clàssica que tinguin entre 18 i 35 anys, segons dues categories: Instrumental (solistes amb o sense acompanyament de piano, i intèrprets de música de cambra, fins a un màxim de cinc membres) i Cant, per a solistes lírics.

Al llarg de les dotze edicions que ja té de bagatge, hi han estat premiats molts joves talents que comencen a destacar a nivell professional, entre els quals cal esmentar el pianista Marc Heredia, la percussionista Carme Garrigó, la violinista Helena Satué, el pianista Andreu Gallén, el Trio Pedrell, la soprano Sara Blanch, la soprano Mercedes Gancedo o la flautista Elisabet Franch, entre d’altres.

Més informació a www.atempo.net/13o-concurso-cim/

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter