Subscriu-te

La soprano Paula Sánchez-Valverde guanya el segon Concurs de Cant Josep Palet de Martorell

La soprano Paula Sánchez-Valverde, primer premi

El segon premi ha estat per al baríton Ferran Albrich i el tercer per a la soprano Irene Mas.

El diumenge 11 de març va tenir lloc a l’Auditori Joan Cererols de Martorell la prova final del 2n Concurs de Cant Josep Palet, en què va guanyar el primer premi la soprano pamplonesa Paula Sánchez-Valverde. Aquest primer premi inclou una recompensa econòmica de 2.000 euros, la participació a la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya, l’accés a la semifinal del Sonora International Opera Competition Francisco Araiza de Mèxic, l’estrena d’una obra d’encàrrec al compositor Joan Magrané (amb text del filòsof Francesc Pujols) i un concert del cicle M’Clàssics de Joventuts Musicals de Martorell. El segon premi, dotat amb 1.000 euros, va ser per al baríton de Manlleu Ferran Albrich, mentre que el tercer premi, dotat amb 500 euros, va ser concedit a la soprano balear Irene Mas; aquests dos premiats també participaran en la propera temporada M’Clàssics, a Martorell.

El baríton Ferran Albrich, segon premi, entre el regidor Sergi Corral i el president de Joventuts Musicals de Martorell, Aleix Palau
La soprano Irene Mas, tercer premi

El jurat de la prova final estava format per Christina Scheppelmann, directora artística del Gran Teatre del Liceu, el tenor Raúl Giménez, el contratenor Xavier Sabata, la soprano Marta Mathéu, el compositor Joan Magrané i el crític d’òpera Roger Alier. La prova final va comptar amb la presentació de la periodista Mònica Pagès.

Premis especials

Respecte dels premis especials, aquesta edició va incloure dues novetats importants. La primera va ser el Premi de la Fundació Victoria de los Ángeles, que consisteix en una beca per accedir a les classes magistrals i a l’oferta formativa de la Fundació, el qual fou atorgat a la jove soprano Sara López Porta, de 18 anys. I l’altra novetat, el Premi Joan Cererols al millor intèrpret de música antiga, atorgat al contratenor colombià Sergio Monsalve, que farà un recital de la programació Cererols 400, que commemora el quart centenari del naixement del músic martorellenc. Serà el proper 16 de juny.

També la mezzosoprano Mar Esteve va guanyar el Premi Sopars Lírics 7 Portes, que consisteix a fer un recital al cicle de sopars-concerts que ofereix el conegut restaurant barceloní i que es va fer ahir dijous, 15 de març. Mar Esteve també va obtenir el premi al millor intèrpret de música catalana i el premi del públic. Una altra mezzosoprano, la colombiana Jenny Andrea Orjuela, va obtenir el Premi Especial dels Amics de l’Òpera de Sarrià, que consisteix a participar en una de les produccions d’aquesta companyia. Finalment, el premi de bel canto va quedar desert.

Fotografia de família del 2n Concurs de Cant Josep Palet

Dels 58 concursants inscrits en aquesta segona edició del Concurs de Cant Josep Palet de Martorell, hi va haver deu finalistes. A més dels guanyadors esmentats, també van ser finalistes el baríton argentí Germán Enrique Alcántara, la mezzosoprano alemanya Aline Kostrewa i la soprano espanyola Sofía Esparza.

El Concurs de Cant Josep Palet es va crear el 2017 en el marc del 140è aniversari del naixement del tenor martorellenc per iniciativa de Joventuts Musicals de Martorell i l’Ajuntament de la ciutat. Més informació i fotografies en aquest enllaç.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter