Subscriu-te

L’Acadèmia Catalana de la Música presenta els Premis Alícia

Amb quinze categories, els premis s’atorgaran cada any i reconeixeran l’excel·lència i els valors artístics, culturals i socials de la música catalana.

L’Acadèmia Catalana de la Música ha presentat els Premis Alícia, de caràcter anual, amb l’objectiu de promocionar la música produïda a Catalunya, sense distinció de gèneres o estils, i ressaltar aquells projectes o propostes que destaquin per la seva excel·lència i fomentin els valors artístics, culturals i socials de la música, i que tinguin una certa atemporalitat que els posicioni al marge de les dinàmiques del mercat i/o del negoci.

Els premis inclouen quinze categories, entre les quals destaquen La Trajectòria, La Innovació, El Projecte Social i El Projecte Educatiu, fonamentats en la música. La resta de categories són: L’Autoria o Composició, La Interpretació, El Talent Emergent, La Interdisciplinarietat, La Internacionalització, La Producció Discogràfica i/o Audiovisual, El Periodisme Musical, La Recerca, El Directe, La Mediterraneïtat i mencions o premis especials. Els guardons es lliuraran anualment en una gala al voltant del Dia Mundial de la Música (21 de juny).

Els acadèmics i les entitats associades a l’Acadèmia, que presideix Gerard Quintana, seran els encarregats de proposar persones, entitats o projectes que, segons el seu criteri, donin prestigi o hagin contribuït a donar prestigi a la cultura musical del país. El Consell Acadèmic, òrgan electe i, per tant, representatiu de l’Acadèmia, actuarà com a comitè de garanties per supervisar que les candidatures proposades siguin coherents amb els valors i objectius que promou l’Acadèmia. D’altra banda, vetllarà per garantir uns criteris transversals en totes les propostes, basats fonamentalment en la qualitat i/o l’excel·lència, la igualtat i/o l’equilibri de gèneres i les bones pràctiques en matèria de relacions laborals, contractuals, jurídiques o de gestió de projectes.

Amb el nom d’Alícia, l’Acadèmia vol “compartir amb el conjunt de la societat una reflexió sobre la necessitat de feminitzar el sector cultural i treballar sense prejudicis de gènere ni concepcions patriarcals”, alhora que també “ens condueix cap aquell imaginari ple de creativitat i fantasia, alhora surrealista, crític i intel·ligent que conforma l’obra Alícia al país de les meravelles i que connecta amb la voluntat de l’Acadèmia de subratllar el poder evocador, creatiu, artístic i social de les arts musicals”. Alícia també “és el nom d’una de les intèrprets catalanes més universals: Alícia de Larrocha. D’aquesta manera retem homenatge a la seva persona i a la seva carrera artística”.

Imatge destacada: Gerard Quintana va presentar els Premis Alícia el 13 de setembre passat en el marc del Mercat de Música Viva de Vic

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter