Subscriu-te

L’Alvin Ailey American Dance Theater al Liceu

Del 13 al 15 de setembre aterra al Liceu la companyia de dansa Alvin Ailey Dance Theater, fundada per Alvin Ailey el 1958 a Nova York. La direcció artística actual és a càrrec de Robert Battle i té Matthew Rushing com a artista convidat.

La companyia presenta al Liceu les coreografies Festa Barocca (estrenada el desembre de 2008) de Mauro Bigonzetti, amb música de Händel; Love Stories (estrenada el desembre de 2004) de Judith Jamison, amb música d’Stevie Wonder i Clarence Paul-Henry Cosby, i Revelations (estrenada el gener de 1960) d’Alvin Ailey, amb música tradicional.

L’Alvin Ailey American Dance Theater torna al Liceu una dècada després del seu recordat debut amb un variat programa manifest del seu estil personal, una combinació de la singularitat de l’experiència cultural afroamericana i la dansa moderna desenvolupada al segle XX als Estats Units. D’aquell programa, es recupera Revelations, la coreografia que ha esdevingut la carta de presentació internacional de la companyia, que ha actuat a més de 70 països del món davant de més de 20 milions de persones.

L’Alvin Ailey American Dance Theater va sorgir a partir d’una llegendària actuació el març de 1958 al Carrer 92 de Nova York. Dirigida pel mateix Alvin Ailey i per un grup de joves ballarins moderns afroamericans, aquella actuació es considera que va canviar per sempre la percepció de la dansa americana.

Les funcions són els dies 13 i 14 (a les 20 h) i 15 de setembre (en dues funcions, a les 17 i 21.30 h). Les localitats es poden adquirir a partir de 13,50 euros. Més informació: www.liceubarcelona.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter