Subscriu-te

L’Associació Catalana de Professors de Cant i l’Associació d’Amics de l’Òpera de Girona creen un nou concurs de cant

El Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, l’Associació Catalana de Professors de Cant i l’Associació d’Amics de l’Òpera de Girona han convocat per primera vegada un nou concurs de cant, adreçat especialment a joves intèrprets i a la promoció del repertori català.

La iniciativa comparteix amb altres convocatòries existents al nostre país l’objectiu de donar suport als joves intèrprets, però se’n diferencia en alguns aspectes. Les bases estableixen que els concursants han de ser residents a Catalunya i tenir un màxim de 27 anys en el moment de la inscripció, que siguin alumnes de grau mitjà, grau superior o equivalent i que no hagin debutat en cap rol operístic professionalment.

Cada participant haurà de portar el seu propi pianista per a la interpretació d’un repertori de vint minuts de durada, que haurà de donar un pes important a l’òpera, amb la inclusió obligatòria d’una ària d’aquest gènere, una cançó catalana i una peça de lliure elecció.

Els aspirants competiran per obtenir un o més dels quatre premis que s’oferiran: dos que portaran el nom de la soprano gironina Montserrat Fabra, al millor cantant masculí i a la millor cantant femenina, dotats amb 800 euros cadascun, un premi al millor intèrpret de cançó catalana, amb 600 euros, i un darrer premi del mateix import al millor intèrpret menor de 22 anys.

També s’hi distingiran fins a quatre cantants, amb la participació en dos concerts a la província de Girona i un a Barcelona, mentre que tots els guardonats i possibles accèssits seran convidats a la classe magistral que es durà a terme el proper mes de novembre al congrés de l’Associació Catalana de Professors de Cant (ACPC), a càrrec del músic i director d’escena Xavier Albertí. El jurat estarà format per tres membres.

Fins al proper 30 de setembre hi ha temps d’inscriure’s al concurs, que tindrà lloc el proper 22 d’octubre a l’Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona. L’1 d’octubre es farà el sorteig per escollir l’ordre de participació, que es publicarà al web de l’ACPC. Només en el cas que les inscripcions superin el nombre previst de concursants es demanarà un enregistrament com a fase preliminar.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter