Subscriu-te

L’Associació Joan Manén presenta el projecte Intèrprets Catalans Històrics

El proper 21 d’octubre (19.30 h), al Petit Palau, tindrà lloc el concert de presentació d’Intèrprets Catalans Històrics, un projecte ideat per l’Associació Joan Manén que fa un pas més enllà en l’objectiu de recuperar la memòria dels intèrprets catalans més importants del passat.

Al web www.interpretscatalanshistorics.com, s’hi recull la trajectòria artística d’una setantena de grans intèrprets del nostre país. La llista, que de moment inclou violinistes, violoncel·listes, pianistes i cantants, s’anirà ampliant anualment amb nous músics i altres apartats instrumentals.

Fins a 35 redactors –musicòlegs, investigadors i intèrprets especialistes en la matèria– han estat treballant els darrers mesos en la confecció de les biografies, que no es limiten tan sols a alguns dels noms més coneguts –com, per exemple, la pianista Paquita Madriguera, el violinista Antoni Brosa, el violoncel·lista Antoni Sala o la soprano Avelina Carrera–, sinó que abasta també figures no tan reivindicades. Al web, cadascun d’aquests té un espai que inclou la biografia, els enregistraments i una galeria d’imatges.

Intèrprets Catalans Històrics, que compta amb el suport d’entitats diverses, com la Biblioteca de Catalunya, el Museu de la Música o el Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC), pretén esdevenir així un portal de referència al servei d’un millor coneixement dels nostres intèrprets del passat.

En la presentació del proper dijous 21 d’octubre intervindran Daniel Blanch, president de l’Associació i coordinador del projecte; Miquel Pérez, coordinador de la secció de cant, i Josep Maria Rebés, redactor del web. En l’acte, que serà presentat per Joan Vives, participaran els pianistes Josep Maria Colom, Emili Brugalla i Alan Branch, el violoncel·lista Pau Codina, la violinista Inés Issel i el baríton Jan Antem, que interpretaran un repertori d’obres relacionades amb els intèrprets històrics que es presenten.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter