Subscriu-te

L’Associació Joan Manén presenta una nova edició del cicle “Els teus clàssics” amb més concerts, poblacions i entitats col·laboradores

La propera edició del cicle “Els teus clàssics”, impulsat per l’Associació Joan Manén, comptarà amb tres noves entitats coorganitzadores que amplien fins a nou els municipis on tindran lloc els concerts, dels quals se n’oferiran un total de dinou, corresponents a tretze produccions, entre el 15 de desembre i el 6 de juliol.

Concretament, la Fundació Auditori Josep Carreras de Vila-seca, el Casino Menestral de Figueres i Nits Culturals Sant Pere Sallavinera s’afegeixen a les entitats que ja fins ara ajudaven a programar els concerts més enllà de Barcelona. Així, Barcelona, Reus, el Vendrell, Sant Cugat del Vallès, Manlleu, Llinars del Vallès, Vila-seca, Figueres i Sant Pere Sallavinera acolliran enguany les audicions dels diversos programes del cicle.

D’altra banda, l’Associació Joan Manén també pretén oferir, de forma anual a partir d’ara, un concert de música simfònica al Palau de la Música. El d’enguany, titulat “Prop del mar!”, estarà coorganitzat amb l’associació El Cor Canta i servirà per commemorar el centenari de la mort d’Àngel Guimerà i Joan Salvat-Papasseit a través d’obres d’Enric Morera, Eduard Toldrà, Francesc Pujol i Gerard López Boada. També s’hi podrà sentir el Concert per a violoncel i orquestra de Joan Manén.

Aquesta tretzena edició del cicle també reivindicarà l’obra de Ricard Lamote de Grignon -de qui es commemorarà el 125è aniversari del naixement el 2024-, Antoni Soler i Manuel Blancafort. Entre les obres significatives programades d’aquests autors,  hi ha el Quintet per a clavicèmbal i corda núm. 2 de Soler a càrrec del Verità Baroque Ensemble -amb una proposta original en què passat i present s’emmirallaran a partir del so dels instruments barrocs-; Lírica catalana de Blancafort, cicle vocal de maduresa sobre el qual orbitarà un programa amb cançons a partir de poemes de Garcés i López Picó -amb Anna Alàs, Laura de Arenzana i Xavier Boada-; i els Preludis a l’amic absent de Lamote de Grignon, interpretats per la pianista Carol Ruiz en un programa amb peces breus i introspectives.

Finalment, també tindran cabuda en el cicle la música del Renaixement -a càrrec del brillant conjunt vocal Cantoría- i el disc Iberian Sounds del Brugalla & Stambolov Piano Duo, impulsat i produït per l’Associació Joan Manén. Així mateix, es programaran cinc obres contemporànies, com l’estrena de Furit lamento, obra encàrrec de l’Associació Joan Manén a la compositora Mariona Vila.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter