Subscriu-te
,

L’Auditori acollirà un concert per la pau amb la col.laboració de les principals institucions musicals del país

El proper 30 de març (20 hores), tindrà lloc a la Sala 1-Pau Casals de L’Auditori un concert per la pau organitzat per la Fundació Victoria de los Ángeles, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, en benefici del projecte Ucraïna Ens Necessita de la Creu Roja.

Nombroses institucions musicals del país s’han sumat a aquesta iniciativa, així com un gran nombre d’artistes –Joyce DiDonato, Jordi Savall i Antoni Ros Marbà, entre molts d’altres–, músics i cantaires que hi participaran de manera altruista i desinteressada.

La trobada serà un cant a la pau i de condemna de tot tipus de conflicte bèl·lic i hi tindrà protagonisme absolut la música com a element universal de cohesió, entesa i convivència entre els pobles.

El programa inclou les peces següents: Prayer for Ukraine de Valentin Silvestrov, que dirigirà Ernest Martínez Izquierdo; “La gran porta de Kíiv” de Quadres d’una exposició de Modest Mussórgski, fragment dirigit per Xavier Puig; el cèlebre Adagio de Samuel Barber, dirigit per Jordi Mora; la tradicional catalana El rossinyol, dirigida per Mireia Barrera; Da pacem domine d’Arvo Pärt, sota la direcció de Jordi Savall; Morgen de Richard Strauss, a càrrec de la mezzosoprano Joyce DiDonato i amb direcció de Pedro Pardo; “Nimrod Adagio” de les Variacions Enigma d’Edward Elgar, amb direcció de Tomàs Grau, i fragments del quart moviment de la Novena Simfonia de Ludwig van Beethoven, amb la participació dels solistes Katerina Tetryakova (soprano), Marina Pinchuk (mezzosoprano), Airam Hernández (tenor) i Mattia Olivieri (baríton), sota la direcció de Salvador Brotons. Completarà el programa Madrigal sobre un tema popular, El cant dels ocells de Xavier Montsalvatge, amb l’Escolania de Montserrat i Miquel Keenan Fuentes al violoncel, i direcció d’Antoni Ros Marbà.

Per a l’ocasió, es crearà especialment l’Orquestra i Cor per la Pau, formats per músics i cantaires voluntaris provinents d’orquestres de les diferents institucions barcelonines: Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), Franz Schubert Filharmonia, Orquestra Simfònica del Vallès, Fundació Victoria de los Ángeles, Fundació Pau Casals, Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Conservatori del Liceu, Coral Càrmina i Quartet Casals. La concertino serà Vera Martínez Mehner.

Les institucions que s’han adherit a l’esdeveniment i el fan possible mitjançant la cessió de les instal·lacions o bé amb l’aportació d’equips tècnics i humans i l’assumpció de despeses són: Ajuntament de Barcelona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Associació Franz Schubert, Auditori de Barcelona, Conservatori del Liceu, Delegació del Govern central, Escolania de Montserrat, Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Franz Schubert Filharmonia, Fundació Pau Casals, Fundació Victoria de los Ángeles, Gran Teatre del Liceu, Palau de la Música Catalana-Orfeó Català i Universitat de Barcelona.

Tant entre els músics com entre el públic assistent, hi haurà representació d’alguns dels refugiats ucraïnesos que han arribat fins avui a Catalunya. A banda dels ingressos procedents de la venda d’entrades, també es podran fer donatius a la fila zero per telèfon i a través d’un número de Bizum.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter