Subscriu-te

L’Auditori Enric Granados de Lleida presenta una temporada clàssica potenciant els intèrprets catalans

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, dirigida per Alfons Reverté, en un concert a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida
L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, dirigida per Alfons Reverté, en un concert a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida

La programació del primer semestre de 2014 de l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida presenta un total de 31 concerts, que abasten un ampli ventall de propostes, majoritàriament de música clàssica de diversos gèneres, basada en la qualitat i destinada a tot tipus de públic. Així, dividida en diversos cicles, el Cicle de Música de Cambra encetarà la programació d’hivern i primavera a l’auditori lleidatà el proper 10 de gener amb un recital d’àries i duos d’òpera a càrrec de la soprano Miki Mori i la mezzosoprano Laura Vila Griñón, acompanyades al piano per Anna Crexells.

El Cicle de Música de Cambra continuarà amb les actuacions del Sul Tasto Sextet, amb obres de compositors contemporanis catalans i el Sextet per a quintet de vent i piano de Francis Poulenc, el 13 de febrer; el Quartet Teixidor i el guitarrista Carles Trepat, el 27 de febrer; el recital de cant i piano amb el baríton Toni Marsol, el baix Josep Ferrer i el pianista Jordi Castellà, el 20 de març; el grup LleidArt Ensemble, nova formació resident de l’Auditori Enric Granados, el 23 d’abril; el Trio Arsis, format per Mateu Ferre (clarinet), Teresa Valls (violoncel) i Jordi Farran (piano), el 25 d’abril, i l’actuació novament del Quartet Teixidor, que clourà aquest cicle, amb obres de Granados, Teixidor, Guzman i Dvořák, el 5 de juny.

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, dirigida per Alfons Reverté, inicia el seu cicle a l’Auditori el dia 12 de gener amb una proposta àmpliament acceptada pel públic, la projecció del film mut Speedy de Harold Lloyd amb la música en directe sincronitzada. El dia 9 de març l’Orquestra interpretarà, entre altres obres, la Simfonia núm. 12 de Xostakóvitx, i el dia 11 de maig actuarà juntament amb el quartet Blaumut, amb la proposta “El turista simfònic”. Finalment, la Julià Carbonell clourà el seu cicle el 18 de juny al costat del Dallas Symphony Orchestra Chorus amb el Requiem de Mozart.

El pianista català Miquel Farré
El pianista català Miquel Farré

El Cicle Ricard Viñes, dedicat als intèrprets de piano, comptarà novament amb el mestre català Miquel Farré el dia 23 de gener, que oferirà obres de Mompou, Granados, Fauré i Franck; el jove pianista rus Ilia Maksimov, el 18 de febrer; Jackie Jaekyung Yoo –guanyadora del Concurs Ricard Viñas 2011– i Tomoaki Yoshida –guanyador del segon premi del Maria Canals 2013–, els quals oferiran amb l’Orquestra Simfònica del Vallès el Concert per a dos pianos de Mozart, programa que es completarà amb la Simfonia Pastoral de Beethoven, el 23 de març; el jove Joan Ramon Salamó, alumne del Conservatori de Lleida i premiat al Concurs Ricard Viñes, el 4 d’abril; el també premiat al Concurs Viñes Albert Cano, el 7 de maig, i finalment, el 23 de maig tancarà el cicle pianístic l’ucraïnès Denis Zhdanov, guanyador del Concurs Maria Canals 2010 i segon premi del Concurs Viñes 2013.

El director Xavier Puig
El director Xavier Puig

El Cicle Coral Antoni Pujol presenta, el 6 d’abril, Un rèquiem alemany de Johannes Brahms amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, el Cor de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i la Coral Mixta d’Igualada, sota la direcció de Xavier Puig. El 17 de maig actuarà el grup vocal de música moderna i jazz lleidatà Veus.Kat; el 24 de maig el Cor del Gran Teatre del Liceu, dirigit pel seu titular, José Luis Basso, oferirà la versió per a dos pianos, percussió, cor mixt i solistes de Carmina Burana de Carl Orff, elaborada el 1956 per Wilhelm Killmayer i autoritzada pel mateix Orff; tancarà el cicle coral la interpretació del Te Deum de Händel, el 7 de juny, a càrrec de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados, el contratenor Jordi Domènech i el baríton Josep Ramon Olivé, novament sota la direcció de Xavier Puig.

Per la seva banda, la Banda Municipal de Lleida actuarà el 23 de febrer dirigida per Amadeu Urrea –i amb Jordi Gaya a la trompa solista en el Concert per a trompa i banda simfònica de Saverio Mercadante–, amb un programa basat en ritmes afroamericans i jazzístics. També el cicle de concerts familiars Moments Musicals portarà la Companyia Electrotoylets amb l’espectacle S’ha acabat el bròquil, l’1 de febrer; i el 29 de març el grup LleidArt Ensemble i l’Aula Municipal de Teatre de Lleida oferiran El Carnaval dels animals de Saint-Saëns. La Jove Orquestra de Ponent consolida la seva presència a l’Auditori, que amb les solistes Neus Puig Valls (flauta) i Laura Fontanals (guitarra) oferirà el 18 de maig obres de compositors llatinoamericans com Arturo Márquez i Pablo Moncayo, entre d’altres, sota la direcció d’Agustí López Piñol.

El director i pianista Zoltán Kocsis
El director i pianista Zoltán Kocsis

L’Orquestra Simfònica del Vallès i el violinista libanès Ara Malikian, que també en serà el director, oferiran el 2 de febrer Malikianini, un concert basat en l’estil propi de l’intèrpret i les seves vivències musicals. La presència internacional vindrà el dia 15 de febrer amb l’Orquestra Filharmònica Nacional d’Hongria dirigida per Zoltán Kocsis, que també actuarà com a solista al piano, amb un programa amb obres de Bach.

Finalment, el Cicle de Música Moderna portarà les actuacions de Gossos (28 de febrer), que presentarà el seu nou disc, Batecs; el jazz amb el pianista Bruce Barth en formació de trio, amb Masa Kamaguchi (contrabaix) i Stephen Keogh (bateria), el 28 de març; i el grup Amics de les Arts també presentant nou disc, el 9 de maig.

Per a més informació sobre els concerts, preus i abonaments, es pot consultar el web www.auditorienricgranados.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter