Subscriu-te

L’Auditori Josep Carreras de Vila-seca presenta la temporada de gener a juliol de 2016

Lorenzo Viotti dirigirà l’OBC a l’Auditori Josep Carreras el proper 5 de febrer
Lorenzo Viotti dirigirà l’OBC a l’Auditori Josep Carreras el proper 5 de febrer

L’OBC, dirigida per Lorenzo Viotti, protagonitzarà el concert del 5 de febrer.

L’Auditori Josep Carreras de Vila-seca ha presentat la temporada de concerts d’aquest any 2016, que, fins al mes de juliol, comprèn un total de 16 concerts, el primer dels quals ja va tenir lloc el 23 de gener passat amb l’actuació del Quartet Mèlt, guanyador de la tercera edició del programa Oh happy day emès a TV3. La cita següent serà divendres que ve, 5 de febrer (21.30 h), protagonitzada per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), que oferirà un programa amb el Concierto de Aranjuez de Joaquín Rodrigo –amb el guitarrista Juan Manuel Cañizares com a solista–, Goyescas (“Intermezzo”) d’Enric Granados –tot adherint-se a la commemoració de l’Any Granados– i la Simfonia Heroica de Beethoven. L’OBC serà dirigida per Lorenzo Viotti, guanyador del Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra de Cadaqués de l’any 2013.

Alart Quartet
Alart Quartet

Com a novetat, una oferta amb un gran ventall d’estils programats per arribar a tots els públics, incloent-hi dos concerts familiars: els diumenges 21 de febrer i 17 d’abril (11.30 h), amb la secció de cordes de l’Orquestra Camerata XXI i Bufa&Sons, respectivament. També cal destacar els concerts de jazz (Kitflus Quartet, Joan Claver Trio, Afárá Ancestors Group), els concerts corals (Cor Jove Nacional de Catalunya), els de cambra i solistes (Quartet Gerhard, Alan Branch, Quartet Cosmos, Carles Trepat, Enrique Bagaría, Josep Fusté i Ashan Pillai), els de gran format i, per últim, els orquestrals (Orquestra Händel). Quant als concerts de cambra i solistes, serà rellevant la residència que l’Alart Quartet farà a Vila-seca, ja que interpretarà un concert el proper 6 de maig i també serà present en la propera temporada de tardor del mateix Auditori.

Una vegada més, les formacions locals hi tindran forta presència. El Cor Sant Esteve actuarà el 22 d’abril i retrà homenatge als 400 anys de la mort del dramaturg anglès William Shakespeare amb un espectacle basat en textos del gran escriptor i amb la col·laboració de l’actor Fermí Fernández. L’Orquestra Händel interpretarà Grieg, Mozart i Grainger per donar forma a un concert que haurà unit el treball de tres departaments del Conservatori com són els de corda, vent i piano, i que tindrà lloc el 20 de maig. Per últim, el 3 de juny, l’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras interpretarà Vaughan Williams, Britten, Brahms i Schubert, juntament amb el Cor Simfònic Femení de Catalunya, que aplega les veus del Cor de Noies de l’Orfeó Català, les Dones del Cor de l’AJC, el Cor Aglepta i el Cor Femení Voxalba.

Presentació de la temporada de gener a juliol del 2016 de l’Auditori Josep Carreras. D’esquerra a dreta: Josep F. Solórzano, Xavier Pastrana, Josep M. Pujals i Joaquim Garrigosa
Presentació de la temporada de gener a juliol del 2016 de l’Auditori Josep Carreras. D’esquerra a dreta: Josep F. Solórzano, Xavier Pastrana, Josep M. Pujals i Joaquim Garrigosa

La temporada va ser presentada en roda de premsa el 28 de gener passat pel president de la Fundació Auditori Josep Carreras, Josep M. Pujals; el programador de l’Auditori, Josep F. Solórzano; l’assessor de programació de l’Auditori i director de l’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras (OAJC), Xavier Pastrana, i el director general de l’Auditori de Barcelona, Joaquim Garrigosa.

Les entrades per als concerts es podran adquirir al vestíbul de l’Auditori Josep Carreras des d’una hora abans de l’inici del concert i, amb antelació, a la secretaria del Conservatori o al web del mateix Auditori www.auditorijosepcarreras.cat.

Es pot consultar la programació sencera en aquest enllaç.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter