Subscriu-te

Leonidas Kavakos arriba al Palau amb la Gewandhausorchester Leipzig de Chailly

Leonidas Kavakos. © Eva Guillamet

El Palau de la Música acollirà el proper dimecres 23 de maig un nou concert del cicle Palau 100 amb el violinista Leonidas Kavakos i l’orquestra privada més antiga del món, la Gewandhausorchester Leipzig, sota la batuta del seu titular, Riccardo Chailly. Aquesta cita suposa la cloenda de la gira europea de l’orquestra durant el mes de maig per Amsterdam, Brussel·les, Luxemburg, Hamburg, Essen, Colònia, Berlín, Budapest, Valladolid i Madrid.

El programa del concert consisteix en dues obres del gran repertori. La primera part acull el Concert per a violí núm. 1 de Dmitri Xostakóvitx, que Leonidas Kavakos, un dels violinistes més prestigiosos del panorama internacional, interpretarà amb un Stradivarius “Abergavenny” del 1724. Kavakos va parlar sobre la seva relació amb aquests especials violins en l’entrevista que la «Revista Musical Catalana» ha publicat en l’últim número de maig-juny, i en què destaca el treball del lutier català Bagué, del qual també té un violí: “Ha estat un gran descobriment conèixer David Bagué; haig de dir que fa uns instruments rodons, amb una qualitat que no és habitual trobar en els violins moderns.” El reconegut violinista arriba al Palau en un moment àlgid de la seva carrera, després d’anys d’esforç que van començar a fructificar als setze anys, en rebre un primer reconeixement internacional com a guanyador del Premi Sibelius: “El més important és saber què s’ofereix al públic. Si el que s’interpreta, agrada, l’èxit arriba segur. Però no m’agrada quan la fama precedeix la interpretació. Ho trobo horrible”, afirma en l’esmentada entrevista.

A la segona part, l’orquestra oferirà la Tercera Simfonia de Johannes Brahms, sota la direcció de l’altre gran nom d’aquest concert, l’italià Riccardo Chailly, titular de la Gewandhausorchester Leipzig des del 2005 i que ha dirigit les orquestres més destacades del món, com la Berliner Philharmoniker, Wiener Philharmoniker, London Symphony, Filharmònica de Nova York o Cleveland Orchestra, entre d’altres.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter