Subscriu-te

Les Nits de Jazz a Platja d’Aro arriben a la quinzena edició

Gospel Messengers Taller de Músics (foto d’arxiu)

El municipi gironí de Platja d’Aro celebra un any més les Nits de Jazz a la Platja Gran amb vuit concerts gratuïts programats cada divendres de l’estiu, del 13 de juliol al 31 d’agost. Aquests concerts configuren el programa d’aquest festival que enguany arriba a la quinzena edició, amb vuit cites amb el jazz més clàssic que tenen com a escenari la Platja Gran de Platja d’Aro (zona del Cavall Bernat), cada divendres a les 23 hores. Aquests quinze anys han consolidat aquesta proposta com una cita amb un important èxit de públic a l’estiu a la Costa Brava, amb un total de 20.000 espectadors en edicions anteriors. 

El festival es caracteritza artísticament per una molt definida línia del jazz clàssic i així ho reflecteixen les propostes musicals dels vuit concerts. Aquest divendres, 13 de juliol, comença el cicle amb el Gospel Messengers Taller de Músics, amb un espectacle anomenat The new generations, en què es poden trobar alguns dels grans èxits de noms consagrats del gospel, a més de temes dels grans cors americans; i el divendres següent, 20 de juliol, la veu de Gemma Abrié, d’un estil propi arrelat en el swing més pur però amb tocs més moderns, actuarà acompanyada del seu Swingtet. El mes de juliol conclourà amb la proposta del grup O Sister!, el qual, presentant el seu nou disc Shout, sister!, oferirà el seu particular homenatge a la música popular americana dels anys trenta amb una revisió del jazz vocal des d’una perspectiva divertida i amb una posada en escena acurada i elegant.

Palatchisimo, amb Laura Simó, Stefano Palatchi i Francesc Capella Trio (foto d’arxiu)

Les propostes del mes d’agost començaran el dia 3 amb Susana Sheiman, cantant solista de la Big Band de Barcelona i amb una carrera ascendent com a cantant de jazz, que posarà la veu solista a la proposta vocal de l’Ignasi Terraza Trio. La Big Band Jazz Maresme amb la veu de Marian Barahona actuarà el 10 d’agost amb la presentació del seu primer disc i el 17 ho farà The Walnut Street Ragtime Quintet, un important representant dels orígens del més pur estil americà gràcies a la distinta procedència dels components del grup, que vénen de Nova Orleans, Chicago, New York, Tennessee, West Virginia i Kentucky. El 24 de juliol Violetta Curry i el Dick Them Trio oferiran el seu particular homenatge a Whitney Houston; Violetta Curry, cantant de Filadèlfia i antiga membre de The Supremes, interpretarà estàndards del jazz i del soul a més de cànons de la desapareguda cantant nord-americana. La cloenda d’aquestes Nits de Jazz a la Platja Gran la posarà la formació Palatchisimo, en un concert titulat “Jazz the way we are” de Laura Simó, Stefano Palatchi i Francesc Capella Trio amb un recorregut per la música dels grans autors clàssics com Gershwin, Porter i Ellington amb pinzellades de compositors contemporanis com Taylor, Joel i Jobim en un estil original sorgit de la combinació d’aquest tres reconeguts professionals.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter